Smoorverliefd (2013)

Nederlandse remake van de Vlaamse filmhit. Vol met getalenteerde actrices van eigen bodem, maar met een ongelukkige mix van romantiek en te lichtvoetig drama.
play

4,6 details

  • 92 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Nederland
92 Min Nederland

De romkom 'Smoorverliefd' zoomt in op de roerige romantiek in de levens van vier vrouwen in Den Haag. Tienerdochter Eva, haar moeder Judith, tante Barbara en grote zus Anna maken er onder een Haags dak samen gezellig een potje van. Ze zijn mooi, moedig en verstandig, maar soms weten ze het ook even niet meer in een wereld vol prille verliefdheid, serial dating, ongebluste lust, affaires, kinderwensen en onverwoestbare oude liefdes.

Regie
Hilde Van Mieghem
Cast
Anna Drijver, Manuel Broekman, Anna Raadsveld, Susan Visser, Pierre Bokma, Johnny de Mol, Victor Löw, Ronald Top, Filip Peeters, Rik Launspach, Ruth Becquart, Tarikh Janssen, Tarikh Janssen, Beatrice Hillen, Bob Fosko, Hugo Maerten, Tess Bryant, Jozias van Aartsen, Jazz Bekker, Yanick Pilgram.
Release
12.09.2013
Release NL
12.09.2013
Release DVD
17.12.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Hilde van Mieghem | Cast: Susan Visser (Judith), Anna Drijver (Barbara), Anna Raadsveld (Anna), Beatrice Hillen (Eva), Johnny de Mol (Mathias), Tarikh Janssen (Jim), Filip Peeters (Theo), Pierre Bokma (Bob), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2013

Hilde van Mieghem is een veelzijdige dame die eigenlijk weinig introductie behoeft bij de liefhebber van de Vlaamse cinema. Ze geldt als een vooraanstaande actrice die haar sporen ruimschoots verdiende op zowel televisie als in het theater en de bioscopen. Van Mieghem is ook bekwaam als scenarist en regisseur. Één van haar hoogtepunten was het aangrijpende drama De Kus waarin Van Mieghem zichzelf en haar eigen dochter regisseerde. Drie jaar geleden maakte Van Mieghem, wederom met dochter Marie Vincks, de romantische komedie Smoorverliefd, één van de grootste kaskrakers van de recente Vlaamse cinema. Een succes dat ze met de Hollanders nog eens dunnetjes probeert over te doen.

Naar eigen zeggen baseerde de filmmaakster zich op haar eigen turbulente liefdesleven. In het verleden waren het amoureuze worstelingen, maar tegenwoordig kan ze de humor er wel van inzien. Dat Van Mieghem niet te zwaarmoedig denkt over de liefde, maar vooral de kijker een hart onder de riem wil steken en een goed gevoel wil bezorgen, komt naar voren in de opvallend luchtige toon die ze hanteert. De liefde is wellicht een frustrerende onderneming, maar is bovenal een avontuur om reikhalzend naar uit te kijken, naar te smachten of vurig op te hopen. Aan potentiële seks- of huwelijkspartners hebben de vrouwen in Van Mieghems romantische sprookje allesbehalve een gebrek. Ze moeten alleen nog even de juiste richting op worden geduwd. Soms is de ware namelijk dichterbij dan je denkt. Van Mieghem en haar medescenaristen fungeren met ongebreidelde passie als gids, maar het is een taak die gemakkelijk door de kijker kan worden overgenomen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Smoorverliefd Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Smoorverliefd

acties