Trolls (2016)

Find your happy place

De razend populaire trollen hebben nu hun eigen bioscoopfilm. Met veel vrolijkheid en felle kleuren proberen ze een groep hongerige vijanden op te vrolijken.
play

5,9 details

  • 92 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Musical
  • Komedie
  • Verenigde Staten

Trolls brengt het publiek naar een kleurrijke en wonderbaarlijke wereld, waar veel te optimistische trolletjes leven. Ze dansen altijd, zingen continu en zijn het totale tegenovergestelde van de pessimistische Bergens. Die zijn alleen blij als ze een trolletje in de maag hebben. Nadat de Bergens het Troll Village binnenvallen, wordt Poppy geboren, misschien wel de meest gelukkige trol ooit. Samen met de veel te voorzichtige Branch gaat ze op een reis om hun vrienden te redden.

Regie
Mike Mitchell
Walt Dohrn
Cast
Justin Timberlake, Anna Kendrick, John Cleese, Zooey Deschanel, Russell Brand, Christopher Mintz-Plasse, James Corden, Quvenzhané Wallis, Jeffrey Tambor, Christine Baranski, Walt Dohrn, Gwen Stefani, Kunal Nayyar, Ron Funches, GloZell Green, Caroline Hjelt, Aino Jawo, Meg DeAngelis.
Release
12.10.2016
Release NL
12.10.2016
Release DVD
15.02.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike Mitchell en Walt Dohrn | Cast (originele/Nederlandse stemmen: Anna Kendrick/Sharon Doorson (Poppy), Justin Timberlake/Waylon (Branch), Zooey Deschanel (Bridget), Christopher Mintz-Plasse (Gristle), Christine Baranski (Chef), Jeffrey Tambor (Koning Peppy), James Cordon (Biggie), John Cleese (Koning Gristle), Russell Brand (Creek), Gwen Stefani (DJ Suki), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2016

Tenzij je de afgelopen jaren onder een steen hebt gezeten dan heb je ongetwijfeld wel eens een speelgoedtrol voorbij zien komen. Je kent vast wel iemand in je omgeving die er een aan zijn sleutelbos heeft hangen of kids die ermee spelen. Wellicht een stuk minder bekend is dat deze trollen met hun felgekleurde hoge haardossen, die bij ons vooral sinds de jaren negentig mateloos populair zijn, al decennia langer teruggaan. De oorspronkelijke trollen werden eind jaren vijftig van de vorige eeuw bedacht en ontwikkeld door de Deense houtbewerker Thomas Dam. Gezien het aansprekende uiterlijk van de trolletjes was het natuurlijk een kwestie van tijd voor ze hun weg zouden vinden naar het bioscoopdoek. Er verschenen al enkel computerspellen en animatieseries rondom de wezentjes. Sinds 2010 werkt DreamWorks aan een avondvullende animatiefilm, wat nog eens extra kracht werd bijgezet in 2013 toen de studio de rechten op de trollen verwierf.

Hun karakter is haast irritant vrolijk. Het grote geheim hierachter is dat de trollen houden van zingen, dansen en elkaar elk uur knuffelen. Daar moet je dus haast wel chagrijnig van worden. In de proloog van Trolls zien we aan een prentenboek refererende verteltrant dat al die vrolijkheid ook zijn trol, eh tol kent. Ze worden namelijk na generaties lang onbekommerd geleefd te hebben, ontdekt door de grauwe monsterachtige Bergens. Dit ras ziet nergens eens de positieve kant van in, maar veert helemaal op als ze een smeuïg trolletje verorberen. Ze hebben hun stad rond de trollenboom opgetrokken. Eens per jaar mag tijdens de nationale feestdag Trollstice de kooi rondom de boom open. Als Bergen-prins Gristle op jonge leeftijd niet kan wachten om zijn eerste trol te eten blijkt het vrolijke volkje de benen te hebben genomen. Gristles vader, de koning, ziet het somber in en vertelt zijn zoon dat hij nooit meer gelukkig zal zijn. Mijlen verderop leven de trollen inmiddels zorgeloos verder, maar met hun uitbundige feestjes en hun opvallende uiterlijk is het een kwestie van tijd voor ze weer door de Bergens ontdekt worden.

alle artikelen (6)

Trolls Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Trolls

acties