Short Term 12 (2013)

Support them. Take care of them. But don't become their friend.

Gevoelig en fijnzinnig drama over een bevlogen jeugdhulpverleenster die ook orde op zaken in haar eigen leven moet stellen.
play

7,9 details

  • 96 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

'Short Term 12' gaat over de jonge Grace (Brie Larson), een begeleider op een pleeghuis voor moeilijk behandelbare tieners. Met veel liefde en plezier waakt ze over de kinderen, terwijl ze ook een relatie heeft met Mason (Gallagher Jr). Ondanks dat alles goed lijkt te gaan, worstelt Grace met haar eigen verleden. Dit wordt alleen maar erger als er een nieuw meisje in het pleeghuis komt wonen.

Regie
Destin Cretton
Cast
Brie Larson, Rami Malek, John Gallagher Jr., Keith Stanfield, Kaitlyn Dever, Melora Walters, Stephanie Beatriz, Diana-Maria Riva, Kevin Hernandez, Silvia Curiel, Frantz Turner, Harold Cannon, Alex Calloway, Bran'dee Allen, Lydia Du Veaux.
Opbrengst
$ 1.600.000
Release
23.08.2013
Release NL
17.10.2013
Release DVD
20.05.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Destin Daniel Cretton | Cast: Brie Larson (Grace), John Gallagher Jr. (Mason), Kaitlyn Dever (Jayden), Rami Malek (Nate), Alex Calloway (Sammy), Kevin Hernandez (Luis), Keith Stanfield Marcus), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2013

"Als je bloedt kun je even aan niets anders denken", verklaart sociaalhulpverlener Grace tegenover de jonge Jayden als ze haar de littekens op haar enkel en kuit toont. Als puber had ze bijna haar achillespees doorgesneden. De zestienjarige Jayden heeft problemen met haar vader en is tijdelijk opgenomen in een tehuis voor kansarme jongeren dat luistert naar de klinisch aandoende naam Short Term 12. Grace, die leidinggevende van de afdeling is, vermoedt dat Jayden door haar vader wordt mishandeld, maar krijgt er niet haar vinger achter. Grace en haar collega's, onder wie haar eigen vriend Mason, hebben hun handen vol aan de ontspoorde jongeren. Zo heeft de donkere Marcus een week voor zijn achttiende verjaardag helemaal geen zin om op eigen benen te moeten staan.

We maken kennis met een bevlogen twintiger, die alles in het werk probeert te stellen om de ontspoorde kids weer in het gareel te krijgen. Als ze buiten het hek dat het terrein afbakent komen, zo legt ze een nieuwe collega uit, kan slechts overredingskracht ervoor zorgen dat ze niet weglopen. De bevoegdheden van de volwassen staf houden daar namelijk op. Het is haast een metafoor voor de machteloosheid die de medewerkers van de instelling continu voelen, omdat ze moeten zien te laveren tussen zeer beperkte financiële middelen, een manager die niet altijd zijn prioriteiten duidelijk heeft en een vage taakomschrijving. Op het persoonlijke vlak heeft Grace de boel zelf ook niet echt op orde. Haar moeder overleed toen ze nog jong was en haar vader zit zijn laatste weken in de gevangenis uit. Grace vindt veel steun bij Mason, maar vindt het lastig om haar gevoelens naar haar geliefde toe bloot te leggen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Short Term 12 Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Banned

"...Zeer goeie film die elk moment in clichés kan vervallen en dit bewonderenswaardig nooit doet. De fil......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Short Term 12

acties