Runner Runner (2013)

You have no idea who you're playing with.

Zon, zee en poker in dit formulematige tussendoortje met Timberlake en Affleck.
play

4,8 details

  • 91 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

Runner Runner gaat over de student Richie Furst (Timberlake), die via een online pokerspel zijn collegegeld verspeeld. Als de eigenaar, de corrupte Ivan Block (Affleck), weet te traceren, wil Furst hem met zijn probleem confronteren. Uiteindelijk loopt het uit op een soort kat-en-muis-spel.

Regie
Brad Furman
Cast
Ben Affleck, Justin Timberlake, Gemma Arterton, Anthony Mackie, John Heard, Yul Vazquez, Oliver Cooper, David Costabile, Vincent Laresca, Louis Lombardi, Michael Esper, Sam Palladio, Christian George, James Molina, Bernie O. Ramos Robledo.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 62.616.646
Release
02.10.2013
Release NL
10.10.2013
Release DVD
11.02.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Brad Furman | Cast: Justin Timberlake (Richie Furst), Ben Affleck (Ivan Block), Gemma Arterton (Rebecca Shafran), Anthony Mackie (Agent Shavers), John Heard (Harry Furst), e.a. | Speelduur: 92 min. | Jaar: 2013

Twee jaar geleden wist regisseur Brad Furman een onverwachte hit te scoren met The Lincoln Lawyer, een alleraardigste rechtbankthriller die in een klap Matthew McConaugheys carrière nieuw leven in wist te blazen. De vraag is echter of Furman na dat succes niet te ver achterover is gaan leunen. Haast alles aan opvolger Runner Runner oogt namelijk gemakzuchtig en ongeïnspireerd.

Het is een inmiddels welbekende formule in Hollywood. Een ambitieuze jongeman wordt door de ervaren rot geïntroduceerd in een levensstijl van snel geld, mooie vrouwen en grote luxe, maar komt er al snel achter niet voor het wereldje in de wieg te zijn gelegd. In Runner Runner wordt de eerste rol ingevuld door Timberlake en neemt Affleck de ervaren rot voor zijn rekening. Het speelveld in kwestie is dat van de illegale online pokerplatforms. Om zijn torenhoge studiekosten te kunnen betalen, gokt Princeton-student Richie zijn collegegeld achter een laptop bij elkaar. Wanneer hij op nagenoeg onmogelijke wijze een smak geld verspeelt, vermoedt hij dat er vals spel aan de hand is en springt linea recta op het eerste de beste vliegtuig naar Costa Rica om Ivan Block, de illustere eigenaar van de site, te confronteren. Tot zijn verbazing levert het hem juist een baan op.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Runner Runner Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Film doet nogal jongensachtig aan, snel geld, boten, gokken, mooie stranden. Erg realistisch is het......"

Tarkus

"...Redelijke film, met een redelijk verhaal. Justin Timberlake doet het opnieuw goed evenals Ben Affle......"

Runner Runner

acties