De nieuwe Nijenhuis is meer van hetzelfde, maar we hadden eigenlijk ook niet anders verwacht. Zelfs de romantiek in Toscane heeft een teleurstellend korte aandachtsspanne.
play

5,0 details

  • 104 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Nederland
104 Min Nederland

Sanne runt samen met haar vader en moeder Casa Matrimonio, een luxe vrijstaand landhuis in het zonovergoten Italië. Het landgoed ligt in Toscane, deze schitterende streek is de ideale plek om je droombruiloft te vieren. In Casa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Een Toscaanse Bruiloft vormt voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf. Voor sommigen is het landgoed bekend terrein en zij komen er wel heel graag. Want trouwen doe je immers maar… twee keer.

Regie
Johan Nijenhuis
Cast
Lieke van Lexmond, Carolien Spoor, Jan Kooijman, Matteo van der Grijn, Diederik Ebbinge, Dirk Zeelenberg, Sophie van Oers, Ruud Feltkamp, Simone Kleinsma, Medi Broekman, Joy Wielkens, Alessandro Bressanello, Martine Sandifort, Ernst Daniël Smid, Anna Elena Pepe.
Release
30.01.2014
Release NL
30.01.2014
Release DVD
03.06.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Johan Nijenhuis | Cast: Sophie van Oers (Sanne), Simone Kleinsma (Marla), Ernst Daniël Smid (Tom), Jan Kooijman (Jeroen), Lieke van Lexmond (Lisa), Diederik Ebbinge (Bob), Martine Sandifort (Bella), Dirk Zeelenberg (Koos), Carolien Spoor (Dominique), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2014

Amper een jaar geleden pakte John Nijenhuis de draad van zijn grootste successen weer op. Na wat uitstapjes voor kinderen richtte de filmmaker zich weer op een breder publiek, met een nadruk op de oudere pubers en jongvolwassenen. Verliefd op Ibiza, dat vorig jaar verscheen, kon wellicht niet de goedkeuring van de critici wegdragen, maar was commercieel gezien een enorm succes. De combinatie van zon, zee, strand, verliefdheden en de beats van dj Tiësto was ondanks het bedenkelijke niveau een gouden zet. Er volgde zelfs een televisieserie zoals dat ook als eens eerder gebeurde met Nijenhuis’ doorbraak Costa. Nijenhuis haalde zijn vaste elementen weer van stal en zonder al te veel pretenties doet hij waar hij goed in is. Zijn werk verdeelt het bioscooppubliek in twee kampen van liefhebbers en haters. Met zijn nieuwste, Toscaanse Bruiloft is het niet veel anders.

Nijenhuis heeft zichzelf in een haast onmogelijke positie gemanoeuvreerd. Hij kan zich niet al te veel vrijheden permitteren, want te veel variatie op zijn formule leidt tot boze blikken bij de liefhebbers. En thematische of plotmatige stagnatie wordt hem door de criticasters weer ernstig verweten. Toch heeft zijn werk wel enige, zij het minieme, ontwikkeling doorgemaakt waarvan je je wel moet afvragen of het helemaal goed uit de verf komt. Juist de volwassen rollen van Simone Kleinsma en Lone van Roosendaal in Verliefd op Ibiza maakten de meeste indruk te midden van alle jeugdige sores waarmee de twee dames van middelbare leeftijd werden omringd. Nijenhuis probeert dit opnieuw in Italië, waarin Kleinsma een onderneemster speelt die met haar vent annex kok, gespeeld door Ernst Daniël Smid, in een uitgebluste relatie is beland. Door hartproblemen van de keukenprins wordt hun liefde nog nauwelijks geconsumeerd.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Toscaanse bruiloft Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Tegenover toscaanse bruiloft zou verliefd op ibiza zelfs een oscarnominatie verdienen. Waar die film......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Toscaanse bruiloft

acties