8,1 details

  • 108 Min
  • Documentaire
  • Canada
108 Min Canada

Documentaire over het leven van filmmaakster Sarah Polley. In de film onderzoekt ze haar eigen familie, om te ontdekken waarom zij allemaal zo graag verhalen vertellen.

Regie
Sarah Polley
Cast
Tom Butler, Geoffrey Bowes, Pixie Bigelow, Jeanie Calleja, Deirdre Bowen, Tracy Ferencz, Andrew Church, Lani Billard, Wayne Curnew, Peter Evans, John Buchan, Susy Buchan, Justin Goodhand, James Downing, Kristen Corvers.
Release
17.05.2013
Release NL
05.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Sarah Polley | Cast: Sarah Polley (zichzelf), Michael Polley (zichzelf), Joanne Polley (zichzelf), Mark Polley (zichzelf), Rebecca Jenkins (Diane Polley), Peter Evans (Michael Polley), e.a. Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2012

Actrice Sarah Polley is voornamelijk bekend van haar werk voor de camera, maar ook als regisseur timmert ze hard aan de weg. Na een aantal korte films maakte ze in 2006 haar speelfilmdebuut met Away from Her, gevolgd door Take This Waltz in 2011. Beide films verhalen over een complex huwelijk, een onderwerp dat Polley aan het hart gaat. Vandaar dat ze in haar eerste documentaire de camera op haar eigen familie richt. In Stories We Tell gaat Polley op zoek naar haar moeder Diane, die overleed toen ze nog jong was, maar een groot stempel op haar familie heeft gedrukt.

In de zoektocht naar haar moeder laat Polley haar hele familie aan het woord. Als de blonde Polley haar donkerharige broers en zussen introduceert is al snel duidelijk dat de samenstelling van het gezin niet bepaald traditioneel te noemen is. Hoe de vork precies in de steel zit wordt duidelijk naarmate ze verder in het verleden van haar moeder duikt. Daarnaast haalt ze ook oude vrienden en collega’s van haar moeder voor de camera en illustreert ze hun verhalen met door acteurs nagespeelde situaties.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Stories We Tell

acties