The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water (2015)

A New Adventure, the same boy, I mean hero

Het beste te consumeren met een paar oordopjes en een flinke hoeveelheid aspirines.
play

6,0 details

  • 92 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Spongebob en zijn vrienden op een zoektocht naar een gestolen recept. Die brengt hen al snel naar onze dimensie, waar ze het aan de stok krijgen met een piraat. Hij heeft het recept gestolen. Om het van hem terug te kunnen stelen, moet de groep zich omvormen tot superhelden. SpongeBob wordt een held met de naam Invincibubble, Patrick gaat voortaan als mr. Superawesomness door het leven, Sandy blijft zichzelf, Mr. Krabs wordt de Iron Man-achtige Sir Pinch-a-lot, Plankton een Hulk-achtige superheld en Squidward wordt Sour Note.

Alt titel
Spongebob: Spons Op Het Droge 3D
Regie
Paul Tibbitt
Cast
Antonio Banderas, Rodger Bumpass, Tom Kenny, Kevin Michael Richardson, Carlos Alazraqui, Bill Fagerbakke, Rob Paulsen, Billy West, Tim Conway, Eric Bauza, Cree Summer, Nolan North, Eddie Deezen, Paul Tibbitt, April Stewart.
Budget
$ 74.000.000
Opbrengst
$ 311.594.032
Release
06.02.2015
Release NL
29.01.2015
Release DVD
16.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Tibbitt, Mike Mitchell | Cast: Antonio Banderas (Burger-Beard), Tom Kenny (SpongeBob Squarepants / Gary the Snail), Bill Fagerbakke (Patrick Star), Clancy Brown (Mr. Krabs), Rodger Bumpass (Squidward Tentacles), Mr. Lawrence (Plankton), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2014

Als tekenfilmreeks is SpongeBob Squarepants misschien wel een van de succesvolste kinderprogramma’s van de laatste decennia. De serie werd in 1999(!) gelanceerd en heeft inmiddels al zo’n tien seizoenen op de populaire kinderzender Nickelodeon gedraaid. De gele spons met het meest irritante lachje uit de tv-geschiedenis is daarmee nog altijd enorm geliefd onder kinderen. Wel heeft de zender goed in de gaten dat kinderen opgroeien en nieuwe interesses krijgen. Voor het levensbehoud van het programma is het daarom ook van belang om eens in de zoveel tijd een nieuwe generatie kinderen over de streep te trekken. Een tweede bioscoopfilm na elf jaar biedt daarmee een uitgelezen kans.

Afgaande op de poster en het promotiemateriaal lijkt het alsof de vertrouwde tekenfilmfiguur een grote metamorfose heeft ondergaan, maar in feite is het grootste gedeelte van de film nog steeds in dezelfde bekende tekenstijl van het tv-programma. SpongeBob heeft het uitstekend naar zijn zin als hamburgerbakker voor meneer Krabs, en concurrent Plankton verzint een reeks listen om het geheime krabburgerrecept te stelen. Wanneer het recept plotseling is verdwenen, breekt de chaos uit in Bikinibroek en trekken SpongeBob en Plankton eropuit om de geheime formule terug te vinden. Waarom niemand (restauranteigenaar meneer Krabs incluis) die formule nog niet uit zijn hoofd kent, is een raadsel.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water Nieuwsberichten

The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water

acties