Jeune & jolie (2013)

De nieuwe Ozon vormt binnen zijn veelzijdige oeuvre een aardige middenmoter. Hoofdrolspeelster Marine Vacth is weergaloos als femme fatale tegen wil en dank.
play

6,4 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
95 Min Frankrijk

De film vertelt het verhaal over de zeventienjarige Isabelle die seksueel aan het experimenteren slaat en uiteindelijk kiest voor een leven als prostituee.

Regie
François Ozon
Cast
Charlotte Rampling, Johan Leysen, Carole Franck, Frédéric Pierrot, Nathalie Richard, Géraldine Pailhas, Marine Vacth, Lucas Prisor, Djédjé Apali, Laurent Delbecque, Fantin Ravat, Akéla Sari, Jeanne Ruff, Olivier Desautel, Serge Hefez.
Release
20.08.2013
Release NL
19.09.2013
Release DVD
14.01.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: François Ozon | Cast: Marine Vacth (Isabelle), GéraIdine Pailhas (Sylvie), Frédéric Pierrot (Patrick), Charlotte Rampling (Alice), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2013

Een film van François Ozon is als een doos bonbons: je weet nooit wat je krijgt. Het werk van de Franse filmmaker laveert tussen soapy, beklemmend, melodramatisch en diepgravend dramatisch. Ozon heeft zich dan ook ontwikkeld als een veelzijdig filmmaker die met zijn unieke signatuur niet meer is weg te denken uit de moderne Franse cinema. Zijn werk is wisselend van toon en thematiek, wat helaas ook opgaat voor de kwaliteit ervan. De laatste jaren is de filmmaker namelijk wat minder consistent in wat hij de kijker voorschotelt. Zijn eerste Engelstalige productie Angel was een draak en een vergeefs eerbetoon aan de gouden cinema van weleer, Potiche was een amusant tussendoortje, maar Le Refuge en Dans la Maison waren weer fijnzinnige drama's.

Ozons nieuwste, het adolescentendrama Jeune & Jolie is een aardige middenmoter, maar pakt niet door als de zaken voor de hoofdpersoon echt penibel worden. We maken kennis met de mooie en jonge Isabelle naar wie de titel verwijst. Amper zeventien is ze een populaire scholiere die haar eigen seksualiteit ontdekt en al snel inzet om mannen om haar vinger te winden en zich beter over zichzelf te voelen. Isabelle woont nog bij haar ouders en speelt het klaar om zelfs haar broertje, met wie ze een innige band heeft, het hoofd gek te maken. Het meisje schrijft zich in bij een escortbureau wat de start is voor een mysterieus dubbelleven dat zich zowel in de klaslokalen als schimmige hotelkamers afspeelt. Door een schokkende ervaring kan Isabelle haast onmogelijk haar geheime bijverdiensten verborgen houden voor haar omgeving.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Jeune & jolie

acties