4,3 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Bahama's
94 Min Bahama's

Evan Lake, een bureaumedewerker van de CIA wordt wegens dementie gedwongen met pensioen te gaan. Maar tegelijkertijd ontdekt hij dat zijn voormalig aartsvijand, Jihadist Muhhamed Banir, niet zo dood is als twee decennia geleden gedacht werd. Hij krijgt een experimentele medische behandeling. Banirs precieze locatie is onbekend. Met de hulp van een jonge agent probeert Evan Banir op te sporen, om hem te confronteren voordat het te laat is voor hen allebei. Evans zoektocht brengt hem van Boedapest naar Mombasa, waar hij, vermomd als een dokter, zijn vijand moet confronteren.

Regie
Paul Schrader
Cast
Nicolas Cage, Anton Yelchin, Alexander Karim, Serban Celea, Aymen Hamdouchi, Irène Jacob, Silas Carson, David Lipper, Geff Francis, Robert G. Slade, Adetomiwa Edun, Tim Silano, Derek Ezenagu, Claudius Peters, Sharif Sharbek.
Budget
$ 15.000.000
Release
04.12.2014
Release NL
19.03.2015
Release DVD
21.07.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Schrader | Cast: Nicolas Cage (Evan Lake), Anton Yelchin (Milton Schultz), Alexander Karim (Muhammad Banir), Iréne Jacob (Michelle Zubarain) e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2014

Paul Schrader zal bij het grote publiek voornamelijk bekend staan als de man die ooit aan het script stond van twee van Martin Scorseses grootste meesterwerken: Taxi Driver en Raging Bull. Een ijzersterke dubbelklapper die de beste man in de loop der jaren zowel als regisseur en als scenarist helaas nooit meer heeft weten te herhalen. Vooral sinds het nieuwe millennium kunnen zijn films voornamelijk nog op stevige bakken kritiek rekenen. Niet alleen van het publiek, maar nota bene ook van Schrader zelf. Zijn nieuwste film Dying of the Light kreeg naar verluidt een fikse bewerking van de studio zonder Schraders goedkeuring, waarop de filmmaker samen met uitvoerend producent Nicolas Winding Refn en acteurs Cage en Yelchin middels een inventieve T-shirtcampagne openlijk protest voerde tegen de film. Dat voorspelt niet veel goeds.

De film opent met een gewelddadige flashbackscène waarin undercover CIA-agent Evan Lake bevrijd wordt uit de handen van een islamitische terrorist. Twee decennia later mag Lake nog voornamelijk opdraven om de nieuwe rekruten patriottistisch toe te spreken en heeft hij enkel nog een lelijk litteken aan zijn oor als aandenken aan zijn verleden. Wanneer plotseling een tip over een specifiek medicijn opduikt, is Lake ervan overtuigd dat zijn voormalige gijzelnemer nog in leven is. De CIA ziet echter maar weinig in een nieuwe missie, dus trekken Lake en zijn jonge protegé Milton Schultz er op eigen houtje op uit.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Dying of the Light Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Redelijke film, het verhaal is goed, maar wederom merk je dat Nicolas Cage niet meer de acteur is di......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Dying of the Light

acties