Blu-ray

Blu-Ray Review: Dying of the Light

De volgende hapsnap-titel van Oscarwinnaar Nicolas Cage.

door Bram de Groot op 10.08.2015 om 08:00 in Blu-ray


Regie: Paul Schrader | Cast: Nicolas Cage (Evan Lake), Anton Yelchin (Milton Schultz), Alexander Karim (Muhammad Banir), Iréne Jacob (Michelle Zubarain) e.a. | Speelduur: 94 minuten | Bioscooprelease: 19 maart 2015 | FilmTotaal recensie: Dying of the Light

De film Dying of the Light is misschien wel een van de meest recente voorbeelden dat er nog steeds zeer magere films in de bioscoop draaien puur op basis van de cast, in dit geval slechts één acteur: Nicolas Cage. De thriller van regisseur Paul Schrader, die net als Cage in het (verre) verleden nog successen boekte, werd - uiteraard - geen doorslaand succes, maar er is klaarblijkelijk nog steeds voldoende markt voor.

De wereldwijde critici sabelde de zoveelste magere film met Cage neer en het publiek was ook niet te spreken. Over de opbrengst van de $5 miljoen kostende thriller is helaas weinig bekend. In het schap zal het filmhoesje waarschijnlijk voldoende aantrekkingskracht hebben.

Synopsis

Ooit was Lake een top agent van de CIA en spoorde hij aardig wat doelwitten op. Maar nu hij tekenen van dementie vertoont begint hij een risico te vormen voor zijn werkgever. Net als hij met pensioen wordt gestuurd, blijkt dat zijn grootste vijand Banir nog in leven is. Zonder steun van de CIA maar met de hulp van zijn protégé Milton begint Lake aan zijn éénmansmissie. De jacht op de terrorist die hij koste wat kost wil uitschakelen voert hem door meerdere continenten in een race tegen de klok én tegen zijn eigen verstand.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Dying of the Light bijna compleet "rotten" met 9 procent. De IMDb noteert eveneens mager: een 4,3 bij vijfduizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de drama/thriller met een 5,0 (Stem zelf). FT-recensent Jelle Fastenau kwam tot één ster naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

Ik vond het eigenlijk wel een aardige film, vooral dankzij Cage, die lekker aan het Cage'n is. - Patrick_h

Box Office

Het productiebudget van Dying of the Light bedroeg zo'n $5 miljoen. Financiele resultaten zijn helaas niet te achterhalen.


Film: Dying of the Light | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juli 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: Geen | EAN: 8713045245269 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: DFW

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Dying of the Light zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor de filmposter. Op de cover wordt echter gefocust op de Oscarwinst van Cage. De poster focust zich liever op de schrijfsuccessen van regisseur Schrader.

Beeld & geluid

Het beeld van deze High Definition-uitgave is meer dan redelijk met een prima scherpte en nette, wat sobbere kleuren. Helaas vallen scènes met donkere delen tegen door wegvallende details en opkomende grain/ruis. De DTS-HD is uiteraard surround en dIt is af en toe waarneembaar.

Extra's

Dutch FilmWorks heeft helaas geen extra's toegevoegd aan deze schijf. Niet een enorm gemis, al hadden wat standaard online featurretes geen overbodige luxe geweest. Deze zijn namelijk beschikbaar, sowieso op YouTube.

Opnieuw een magere Nicolas Cage-film, op een basic Blu-Ray uitgave

Nicolas Cage heeft zo zijn redenen om in de ene na de andere magere thriller/actiefilm te spelen. Toch zal hij vroeg of laat weer moeten gaan uitblinken; iets dat hij zeker wel kan. Binnenkort is hij onder meer te zien in Oliver Stone's Snowden en Larry Charles' Army of One. Wie weet zijn deze goed voor een soort comeback.

Deze basic Blu-Ray uitgave past geheel bij de film. Beeld en geluid zijn van een redelijk niveau en extra's ontbreken. Hieronder een deleted scene uit de film.


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair