Daniel Radcliffe als Allen Ginsberg, dichter uit de beatgeneration.
play

6,3 details

  • 104 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Romantiek
  • Thriller
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

Kill Your Darlings vertelt over een moord in 1944 die binnen de Columbia University zorgt voor het samenkomen van schrijvers als Ginsberg, Kerouac en Burroughs. Dit is het begin van een compleet nieuwe generatie die ook wel bekendstaat als de Beat Generation.

Regie
John Krokidas
Cast
Daniel Radcliffe, Elizabeth Olsen, Ben Foster, Jennifer Jason Leigh, Dane DeHaan, David Cross, Jack Huston, Michael C. Hall, Erin Maya Darke, John Cullum, Mark Ethan, Craig Chester, Brenda Wehle, Zach Appelman, Lenore Harris.
Budget
$ 1.030.064
Release
16.10.2013
Release NL
27.03.2014
Release DVD
29.07.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: John Krokidas | Cast: Daniel Radcliffe (Allen Ginsberg), Dane DeHaan (Lucien Carr), Ben Foster (William Burroughs), Michael C. Hall (David Kammerer), Jack Huston (Jack Kerouac), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2013

Daniel Radcliffe doet hard zijn best om van zijn Harry Potter-imago af te komen. Nog terwijl de succesvolle fantasyserie liep, speelde hij in een controversieel toneelstuk op Broadway, vlak erna dook hij op in een horror (The Woman in Black) en nu is hij te zien in een thriller met een homo-erotische lading, inclusief een vrij expliciete seksscène. Zijn keuzes mogen gedurfd zijn, maar dat maakt hem helaas nog geen topacteur. Als hoofdrolspeler in Kill Your Darlings lukt het hem niet om de film naar zich toe te trekken. Deels heeft dat ook met de regie te maken en deels met zijn tegenspelers.

Radcliffe steekt met name flets af tegenover Dane DeHaan, die naast een hoofdrol in Chronicle tot nu toe voornamelijk in bijrollen te zien is geweest. Kill Your Darlings zou waarschijnlijk een betere film zijn geweest als dit opkomende talent een groter aandeel in de film had gekregen. Niet alleen omdat DeHaan duidelijk de betere acteur is, maar ook omdat zijn personage interessanter is.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Kill Your Darlings Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Kill Your Darlings

acties