6,6 details

  • 90 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Spanje
90 Min Spanje

Justin is een onhandige jongen die graag een ridder zou zijn. Zijn vader wil echter dat hij een advocaat wordt net als hij. In het koninkrijk vindt namelijk een revolutie plaats waardoor ridders plaats moeten maken voor bureaucraten. Geïnspireerd door het verhaal van zijn dappere grootvader Sir Ronald, besluit Justin toch om zijn droom waar te maken. Onderweg ontmoet hij de pittige meid Talia en de magiër Melquiades.

Alt titel
Justin and the Knights of Valour
Regie
Manuel Sicilia
Cast
Antonio Banderas, Saoirse Ronan, Mark Strong, Freddie Highmore, Alfred Molina, Julie Walters, Charles Dance, Rupert Everett, James Cosmo, Tamsin Egerton, Michael Culkin, Barry Humphries, David Walliams, Lloyd Hutchinson, Stephen Hughes.
Budget
$ 22.000.000
Release
09.08.2013
Release NL
03.10.2013
Release DVD
08.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Manuel Sicilia | Cast: Pim Wessels (Jasper), Lizemijn Libgott (Julia), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2013

In Jasper & Julia en de Dappere Ridders gaat Jasper op pad om een echte ridder te worden. Want een koninkrijk heeft ridders nodig om zich te beschermen tegen boze indringers. Alleen woont Jasper in een koninkrijk waar ridders met hun ridderlijkheid en glorieuze tradities zijn verbannen en vervangen door azijnpissende advocaten met hun mierenneukende bureaucratie. Van de laatste categorie is Jaspers vader Reinout er een van. Maar gelukkig kan Jasper zich ook nog goed zijn opa herinneren die een geroemd ridder was. Hij is dan ook Jaspers grote voorbeeld en aanleiding voor zijn queeste. Zal Jasper op tijd zijn om zijn koninkrijk van boosaardige ridders te redden?

Waarom de film in Nederland Jasper & Julia en de Dappere Ridders heet, blijft een raadsel. Het verhaal gaat voornamelijk over Jasper. Julia speelt een veel minder belangrijke rol dan de titel doet vermoeden. Wat jammer is, want Julia is met haar stoere karakter wel een interessant personage dat best wat meer aandacht verdient. In het Engels heet de film dan ook gewoon Justin and the Knights of Valour.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Jasper & Julia en de Dappere Ridders

acties