7,3 details

  • 97 Min
  • Documentaire
  • Duitsland
97 Min Duitsland

Corinna Belz volgde nauwgezet het ontstaansproces van de schilderijen in Gerhard Richters studio. De schilder, die in de jaren zestig bekendheid verwierf naast Sigmar Polke en Blinky Palermo, legde zich nooit vast op een stijl maar bewoog zich van pop art en fotorealisme tot stillevens en abstract-expressionistische kleurendoeken. Een woordloze vertelling over schilderen.

Regie
Corinna Belz
Cast
Gerhard Richter, Norbert Arns, Sabine Moritz-Richter, Hubert Becker, Marian Goodman, Kasper König, Sandy Nairne, Ulrich Wilmes, Konstanze Ell, Paul Moorhouse, Benjamin Buchloh.
Release
14.03.2012
Release DVD
06.05.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Corinna Belz | Cast: Gerhard Richter (zichzelf), Norbert Arns (zichzelf), Hubert Becker (zichzelf), Sabina Moritz-Richter (zichzelf), Marian Goodman (zichzelf) | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2011

Deze documentaire biedt een blik in de studio van de introverte kunstenaar Gerhard Richter. De Duitse kunstenaar is een van ‘s werelds bestverkopende en nog levende schilders. Hij maakt voornamelijk abstracte kunst. In 2007 werkte hij al mee aan Gerhard Richter’s Window, een korte film van Corinna Belz. Nu is er eindelijk een langere opvolger.

Gerhard Richter Painting toont niet alleen de kunstenaar aan het werk, maar bevat ook archiefbeelden. Wie de schilder niet kent, krijgt hierdoor toch een breed plaatje voorgeschoteld. Al wordt niet altijd helemaal duidelijk wie de omringende personages nu zijn. Zo zien we een jonge vrouw van wie het vermoeden rijst dat ze zijn dochter is, mede doordat er ook een klein jochie rondrent in de studio. De schilder op leeftijd heeft echter een jong bloempje aan de haak weten te slaan als derde vrouw. Of het rondrennende kind een kleinkind, een zoon of überhaupt familie is, blijft in het midden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Gerhard Richter - Painting

acties