Nebraska

Nebraska (2013)

Life's not about winning or losing. It's about how you get there in the end.

Reviews (1)

Olrik

Avatar

Alexander Payne is een regisseur die de dood en het begrip van ouder worden als vast hoofdthema heeft voor bijna al zijn films en ook in Nebraska is dit behoorlijk sterk te zien.
Deze in zwart wit gefilmde film speelt erg op je emoties en is zeer ontroerend, maar zoals je vaak ziet in de films van Payne word de grote dosis drama gecombineerd met heel wat verfijnde humor in de slaperige voorsteden waar Nebraska zich afspeelt.
Bruce Dern speelt geweldig als Woodey Grant en het is een zeer onderhoudend personage waar je de gehele film door erg veel sympathie voor hebt en vooral erg veel medelijden voor hebt.
De verschillende soorten familiebanden in de film zijn goed zichtbaar en er worden heel wat oude discussies weer opgewekt betreft verouderde schulden en niet uitgevoerde nakomingen wat heel wat problemen en meningsverschillen veroorzaakt.
Nebraska is een film met een erg simpel verhaal, maar door het formidabele acteerwerk van de cast, het goed uitgevoerde camerawerk en de juiste dosis humor is Nebraska een van de beste films van vorig jaar en voor mij zeker voor herhaling vatbaar.

8,0 / 10