Studentikoze film stemt weemoedig.
play

5,2 details

  • 80 Min
  • Drama
  • Nederland
80 Min Nederland

In Feuten: Het Feestje begint het nieuwe studiejaar voor studentencorps H.S.C. Mercurius met een gigantisch inschrijffeest. Eeuwige student Olivier de Ruyter vecht een conflictje uit met de politie die genoeg heeft van de overlast die Mercurius in de buurt veroorzaakt. Intussen heeft advocaat Bram Wagtmans heimwee naar het studentenleven en besluit hij die avond, voor het laatst, met zijn vrienden helemaal naar de klote te gaan op de sociëteit. Ook naar het feest komen eerstejaarsstudenten en beste vrienden Elias en Lieve. Lieve is het ideale corpsmeisje, Elias is alleen maar op het feest omdat hij verliefd is op Lieve. Dit zijn de ingrediënten voor een avond die totaal uit de hand gaat lopen.

Regie
Lourens Blok
Cast
Manuel Broekman, Hanna Verboom, Teun Kuilboer, Marcel Musters, Tom Jansen, Steef Cuijpers, Anna Speller, Daniel Cornelissen, Evita Rozenberg, Tim Murck, Ruben Brinkmann, Jurjen van Loon, Judith Noyons, Jan Paul Grootentraast, Rachid Finge, Joël Kapelle.
Release
24.10.2013
Release NL
17.10.2013
Release DVD
04.02.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Lourens Blok | Cast: Manuel Broekman (Bram Wagtmans), Tim Murck (Olivier de Ruyter), Hanna Verboom (Marie-Claire de Ruyter), Daniel Cornelissen (Elias de Leeuw), Evita Rozenberg (Lieve), Jurjen van Loon (Beeksma), Ruben Brinkman (Noordzij), Anna Speller (Nina) | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2013

Een nieuw studiejaar begint en dus is het voor studentencorps H.S.C. Mercurius tijd om een nieuwe lichting te werven. Dit gebeurt elk jaar tijdens het zogeheten inschrijffeest waarvoor de toko zijn deuren opent voor het nog knorrige publiek. Lieve en Elias zijn eerstejaars en wanneer ze per toeval Brams pad kruisen, is vooral Lieve meteen overtuigd dat ze toch echt naar het feest moet. Elias die al jaren verliefd is op Lieve kan dan natuurlijk niet achter blijven. Maar ook Bram, inmiddels ondergedompeld in burgerlijkheid, raakt geïnspireerd door de ontmoeting en trommelt zijn oude vrienden op om nog een keer compleet los te gaan en zichzelf boven de wet te plaatsen. Het belooft een Koningschavond te worden die resulteert in complete chaos.

Feuten: Het Feestje is een vervolg op de serie Feuten. Maar om de film te bekijken hoef je in principe niet bekend te zijn met de serie. De makers voeren namelijk heel handig nieuwe personages op in de vorm van een tweetal eerstejaars en nieuwe bestuursleden. Leuk detail voor de oplettende kijker is dat Jeroen het neefje van Beeksma, nieuwkomer in seizoen drie, wel nog rondhuppelt op de sociëteit. Juist die herkenbare kleine dingen maken het voor de trouwe fans extra leuk.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Feuten: Het Feestje Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Feuten: Het Feestje

acties