In the Heart of the Sea

In the Heart of the Sea (2015)

From the director of Apollo 13 and A Beautiful Mind.

Reviews (2)

MovieMazzter

Avatar

Film gebaseerd op de gebeurtenissen rond de Amerikaanse walvisvaarder Essex in het jaar 1820. De Essex werd al dan niet opzettelijk geramd door een potvis en zonk op zo'n 3000 zeemijlen afstand van Zuid-Amerika. In de film vormt het verhaal van scheepsjongen Thomas Nickerson de basis voor schrijver Herman Melville voor zijn boek The Whale ofwel Moby Dick.
Van de cast levert met name Chris Hemsworth (Owen Chase) puik werk af. De rest van de karakters komen niet volledig tot ontwikkeling. Het verhaal op zich is spannend en de beelden op water meer dan goed in de zin dat het realistisch overkomt. Het eerste deel van de film kon mij meer boeien dan de 2e helft, waar een zekere vervlakking optreedt. Jammer want de aanloop beloofde veel. Een echte climax ontbreekt echter, b.v. in de relatie van Chase vs Pollard. Zoals de recensie aangeeft is het resultaat half-om-half. Persoonlijk had ik liever de focus gezien op het waargebeurde (als we de bronnen mogen geloven - en waarom niet) drama na de confrontatie met de potvis en de overlevingsstrijd van de bemanning. Dat wordt wat halfbakken gebracht. Toch is de film de moeite van het bekijken waard. 7/10

Tarkus

Avatar

Regisseur Ron Howard levert weer een pareltje af met deze film.
Ik vind hem een van de beste regisseurs van de laatste 20 jaar, stuk voor stuk prachtige films die hij heeft gemaakt.
Ook deze dus weer, met een zeer goed verhaal, prima acteurs (Chris Hemsworth voor de tweede keer op rij de hoofdrol in een film van Howard, de vorige was Rush).
Maar wat een mooie beelden krijgen we hier voorgeschoteld, de walvissen en dan vooral de grote witte walvis, net echt. Een pluim voor de mensen van de speciale effecten, dit zijn huzarenstukjes.
Ik heb genoten van deze prent, geboeid zitten kijken en kan niet wachten op Ron Howard's volgende film !!