Sinterklaas en de pepernoten chaos

3,8 details

  • Familiefilm
  • Nederland

Het gaat niet goed met het bedrijf van Brutus Brein. Daarom besluit hij Sinterklaas te beroven. De slimme kinderen Milan en Eva hebben echter de plannen ontdekt en doen er alles om Sinterklaas in te lichten.

Regie
Martijn van Nellestijn
Cast
Willeke Alberti, Richard de Ruijter, Hetty Heyting, Patrick Martens, Gerard Joling, Tony Neef, Patty Brard, Bert Kuizenga, Freek Bartels, Bas van den Brink, Marga Bult, Allard Derksen, Kay van Dorp, Jennie de Gunst, Cedric Otten.
Release DVD
07.10.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Martijn van Nellestijn | Cast: Tony Neef (Brutus Brein), Pamela Teves (dr. Brein), Hetty Heyting (Tante Til), Gerard Joling (zichzelf), Wim Rijken (Sinterklaas), Bert Kuizenga (Pendulepiet), Patty Brard (Geertruida Wijntje), Jorrit Wegman (Milan), Fleur du Pré (Eva), e.a. | Speelduur: 75 minuten | Jaar: 2013

De herfst is nog maar net begonnen en de pepernoten liggen alweer in de winkel. Dat kan maar één ding betekenen: Sinterklaas komt binnenkort – dat wil zeggen, nog anderhalve maand wachten – weer uit Spanje aan. Behalve in de supermarktschappen is de goedheiligman ook in de bioscoop al vroeg vertegenwoordigd. Het kinderfeest wordt in de bioscoop afgetrapt door Sinterklaas en de Pepernoten Chaos, alweer het tiende deel in de succesvolle reeks, en het vijfde van schrijver, regisseur en acteur Martijn van Nellestijn.

Had de goedheiligman in voorgaande delen nog te kampen met een verraderlijke secretaresse en een verdwenen Pakjesboot, in zijn nieuwste avontuur blijkt de economische crisis de grootste boosdoener. De crisis raakt vooral het bedrijf van Brutus Brein, die wanhopig – en zonder resultaat – zijn producten aan de stinkend rijke Sint probeert te slijten. Als zijn moeder, dr. Brein, en haar handlangers uit de gevangenis ontsnappen, bedenken zij samen een plan om Sinterklaas te beroven.

videotrailers & clips