Belle (2013)

Reviews (1)

benjamin

Avatar

Bij de nominaties van de BAFTA Rising Star dook naast o.a. Woodley en Teller ook de onbekende Gugu Mbatha-Raw op voor onder meer haar rol in Belle. Tijd om dus eens te kijken naar die actrice en film.

Mbatha-Raw speelt in de film Dido Elizabeth Belle die door haar vader wordt achtergelaten bij de belangrijke rechter Lord Mansfield waar ze opgroeit. Haar afkomst doet haar genieten van bepaalde voordelen, maar in een tijd van slavernij blijft haar huidskleur een beperking. De film focust op twee zaken: enerzijds over een belangrijke zaak rond slavernij waar Dido zich mee moeit en Lord Mansfield een oordeel in moet vellen en anderzijds over haar rol in de samenleving, waar ze nooit als vol wordt aanschouwd.

Belle kreeg weinig tot geen aandacht, maar dat is zeker niet omdat het een slechte film zou zijn, eigenlijk valt dit perfect te vergelijken met typische Oscarfilms. Dat houdt in dat de film nooit echt risico's opzoekt en de veilige weg neemt, maar dat het onderwerp en de uitwerking wel de aandacht houden. Mbatha-Raw doet het prima in de hoofdrol net als de rest van de cast met onder andere Tom Wilkinson in een prima vertolking als Lord Mansfield. Ook de regie is prima.