Magic in the Moonlight
De nieuwe Woody Allen is een zeer aangenaam tussendoortje, dat draait om het ontmaskeren van een charmant charismatisch medium door een zelfingenomen illusionist.
play

6,3 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
97 Min Verenigde Staten

1920, Zuid-Frankrijk. Tegen de achtergrond van rijke herenhuizen aan de Côte d’Azur heeft een Brit de opdracht gekregen een gevoelig liggende fraudezaak te onderzoeken. Dat brengt persoonlijke én professionele complicaties met zich mee.

Regie
Woody Allen
Cast
Eileen Atkins, Colin Firth, Catherine McCormack, Ute Lemper, Hamish Linklater, Erica Leerhsen, Simon McBurney, Wolfgang Pissors, Jeremy Shamos, Jürgen Zwingel, Antonia Clarke, Sébastien Siroux, Natasha Andrews, Valérie Beaulieu, Peter Wollasch.
Opbrengst
$ 32.339.326
Release
25.07.2014
Release NL
21.08.2014
Release DVD
27.01.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Woody Allen | Cast: Colin Firth (Stanley), Emma Stone (Sophie), Marcia Gay Harden (Mrs. Baker), Jacki Weaver (Grace), Hamish Linklater (Brice), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2014

Rond de millenniumwisseling ging het even wat minder lekker met de carrière van Woody Allen. De rasechte New Yorker leverde nog gestaag elk jaar een film af, maar de kwaliteit van zijn werk in het begin van zijn loopbaan haalde het bij lange na niet. Gelukkig brachten Match Point en Vicky Christina Barcelona daar verandering in. Toch was het werk van Allen in die periode een onvoorspelbare afwisseling van sterke studie van menselijke relaties, niemendalletjes en aangename tussendoortjes. In de categorie niemendalletjes viel de quasi-bovennatuurlijke komedie The Curse of the Jade Scorpion, dat enkel nog een beetje werd gered door het vileine gekift tussen Allen en tegenspeelster Helen Hunt. Magic in the Moonlight doet er wat thematiek wel enigszins aan denken omdat Allen wederom flirt met het semi-bovennatuurlijke. Een niemendalletje mag het niet genoemd worden, een aangenaam tussendoortje wel.

Deze keer draait het niet om hypnose met als motief een juwelendiefstal, maar om het ontmaskeren van een medium dat overduidelijk de zaak belazert, maar wel een enorme bak charme meezeult. De Britse illusionist Stanley die de taak heeft gekregen om het bedrog aan het daglicht te brengen is zelf in feite een beroepsleugenaar. Als een nep-Aziaat leidt hij het Berlijnse publiek van de late jaren twintig om de tuin. Hij lijkt dan ook de uitgelezen persoon om door de beweringen van het medium Sophie heen te prikken. Met veel moeilijke blikken en een ontwapenend soort naïviteit, waarvan het nog maar de vraag is of deze gespeeld is, weet de jongedame informatie uit mensen los te peuteren die ze onmogelijk kan weten. Ze wordt hierbij stevig afgeschermd door de stugge Mrs. Baker. Stanley heeft een vooropgezet plan, maar als hij de kans krijgt om wat tijd met Sophie privé door te brengen, wordt zelfs zijn scepsis aan het wankelen gebracht.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Magic in the Moonlight Nieuwsberichten