Reviews (2)

Yor=

Avatar

Een aantal jaren geleden het boek van Mo Hayder gelezen. Daar was ik zeer over te spreken, dus ik was benieuwd wat de film me zou brengen. Ik moet zeggen dat ook de film me niet teleur heeft gesteld!
Het onderwerp van pedofilie is natuurlijk geen aangenaam onderwerp, maar door de expliciete zaken buiten beeld te laten wordt het verhaal nog intenser. Verhaal wordt goed opgebouwd en ook de acteurs zetten een puike prestatie neer.

Tarkus

Avatar

Het thema van deze film is in België vooral sinds de jaren '90 (Dutroux) actueel gebleven, pedofilie namelijk.
Belgische productie dus met in de hoofdrol een van de opkomende Belgische talentvolle acteurs, Geert Van Rampelberg, en die het in zijn eerste hoofdrol prima doet.
Pedofilie dus, al vele films over gemakt maar deze is er wel eentje waarin men de harde beelden niet schuwt. Onder andere de autopsie op een vermoord kind wordt in beeld gebracht en zal door velen als zeer schokkend worden ervaren.
Maar ook vele dierenliefhebbers zullen geschokt zijn bij de scène met de hond, al is het dan niet in beeld je hoort wel wat er gebeurt.
Goede film dus, maar toch niet de score die je zou verwachten, soms zit het wat rommelig in elkaar en, vooral, ik vond de film met zijn 2 uur en 10 minuten iets te lang. Het had gekund met een half uur korter.
Maar zeker wel een interessante film, daar niet van !!