The Immigrant (2013)

Deze klassieke tragedie is een nieuw meesterwerk van de nog altijd onderschatte James Gray.
play

6,9 details

  • 120 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
120 Min Verenigde Staten

Bruno Weiss (Phoenix) helpt Ewa Cybulski (Cotillard) met immigreren naar de Verenigde Staten, maar maakt vervolgens een prostituee van haar. De neef van Bruno, Orlando the Magician (Renner), is de aangewezen man om Ewa te redden.

Regie
James Gray
Cast
Jeremy Renner, Joaquin Phoenix, Marion Cotillard, Dagmara Dominczyk, Ilia Volok, Antoni Corone, Angela Sarafyan, Robert Clohessy, Sam Tsoutsouvas, Yelena Solovey, Adam Rothenberg, Patrick Husted, Maja Wampuszyc, Jicky Schnee, Patrick Holden O'Neill.
Budget
$ 16.000.000
Opbrengst
$ 5.867.686
Release
27.11.2013
Release NL
17.04.2014
Release DVD
28.10.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: James Gray | Cast: Marion Cotillard (Ewa Cybulska), Joaquin Phoenix (Bruno Weiss), Jeremy Renner (Orlando/Emil) e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2013

James Gray is een van de grootste Amerikaanse filmmakers van de afgelopen twintig jaar. Aan de daarbij behorende erkenning ontbreekt het echter nog. Gray maakt klassiek aandoende tragedies, waarin de hoofdpersonen niet de juiste of verkeerde keuze kunnen maken zoals in een drama, maar hun onvermijdelijke eindes onder ogen moeten zien te komen. The Immigrant, pas zijn vijfde film in twintig jaar tijd, is wat dat betreft geheel in lijn met de rest van Grays oeuvre. Daarnaast verkent Gray ermee zijn wortels, als filmmaker en als mens.

Gray is als regisseur zowel visueel als thematisch duidelijk beïnvloed door onder meer Luchino Visconti en Francis Ford Coppola. Dat is terug te zien in Grays betekenisvolle kleurenpaletten en in zijn verhalen over de volwassen kinderen van immigranten. Hun families bieden geborgenheid en warmte maar ook vooral verstikkende verdoemenis, waar de protagonisten zonder succes aan proberen te ontsnappen. Net als Coppola komt Gray uit een New Yorkse immigrantenfamilie. De Russische opa van Gray werd geboren als Greizerstein, een naam die bij aankomst in Amerika werd veranderd in Gray. Die achtergrond keerde al terug in de verscheurde Joods-Russische familie in Little Odessa, de setting van The Yards, de Russische maffia in We Own The Night en de verstikkende Joodse families in Two Lovers.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Immigrant Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Redelijk goede film. De cast, met in de hoofdrol de steeds uitstekende Marion Cotillard, doet het p......"

MovieMazzter

"...Geen film die lang bijblijft. een wat gekunsteld script. 6/10..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Immigrant

acties