Cuban Fury (2014)

All's fair in love and salsa.

Gemoedelijke dansfilm, waarbij uitgerekend Nick Forst de voetjes van de vloer gooit. Dit doet hij niet onverdienstelijk in een poging zijn bazin te versieren.
play

5,8 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Verenigd Koninkrijk
98 Min Verenigd Koninkrijk

De "salsa-dansgoeroe" Bruce Garrett wil opnieuw de dansvloer betreden om indruk te maken op zijn nieuwe baas.

Regie
James Griffiths
Cast
Ian McShane, Olivia Colman, Nick Frost, Rashida Jones, Chris O'Dowd, Rory Kinnear, Alexandra Roach, Steve Oram, Ben Radcliffe, Tim Plester, Isabella Steinbarth, Brandon Robinson, Janine Wood, Louis Kyriacou, Kieran Gaffney.
Release
14.02.2014
Release NL
21.08.2014
Release DVD
09.12.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: James Griffiths | Cast: Nick Frost (Bruce), Chris O’Dowd (Drew), Rashida Jones (Julia), Olivia Colman (Sam), Ian McShane (Ron Parfitt), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2013

In zijn tienerjaren kent de verlegen Bruce Garrett maar één passie: het dansen van de salsa! Samen met zijn zus Sam gooit Bruce regelmatig de voetjes van de vloer. Onder leiding van de nukkige doch rechtvaardige Ron Parfitt weten broer en zus zich naar de top van de landelijke salsascene te dansen. Maar bij zijn leeftijdsgenoten valt Bruce' hartstochtelijke liefde voor de Cubaanse dans niet zo lekker. Hij is dan ook het mikpunt van pesterijen en spot. Op een gegeven moment heeft de tiener er genoeg van en hangt hij zijn dansschoenen aan de wilgen. Hij wil niets meer te maken hebben met salsa, maar hoe lang kan hij ervoor blijven wegduiken?

Als volwassen kerel heeft Bruce net wat te veel fish en chips gegeten en bier gedronken en verraadt niets nog dat hij in zijn jongere jaren de koning van de dansvloer was. Het is natuurlijk altijd lachen om een veel te dikke volwassen kerel de salsa te zien dansen, maar dat is niet de insteek van de feelgoodkomedie die het speelfilmdebuut vormt van de Brit James Griffiths. Bruce is de typische underdog die zich door middel van de salsa toegang probeert te verschaffen tot het hart van zijn nieuwe Amerikaanse bazin. Hiervoor moet hij niet alleen behoorlijk wat principes opzij zetten, maar ook korte metten maken met de trauma's uit het verleden. Zelf grapt hij nog het meest om zijn omvang, maar Griffiths heeft er geen schaamteloze lachpartij om het dansende dikkertje van gemaakt.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Cuban Fury Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Cuban Fury

acties