Blu-Ray Review: Cuban Fury

Nick Frost denkt Rashida Jones dansend te veroveren.

Bram de Groot 23 januari 2015 18:40 in Blu-ray


Regie: James Griffiths | Cast: Nick Frost (Bruce), Chris O'Dowd (Drew), Rashida Jones (Julia), Olivia Colman (Sam), Ian McShane (Ron Parfitt), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Bioscooprelease: 21 augustus 2014 | FilmTotaal recensie: Cuban Fury

De Britse komiek/acteur Nick Frost kennen we natuurlijk heel goed uit de Three Flavours Cornetto trilogy en ook in de sci-fi komedies Attack the Block en Paul was hij goed op dreef. Afgelopen jaar dook hij op in de romantische komedie Cuban Fury van regisseur James Griffiths en naast namen als Rashida Jones, Olivia Colman, Chris O'Dowd en Ian McShane. Een enorm succes kan deze zet niet genoemd worden, maar de liefhebbers van Frost hebben gelukkig voldoende te lachen.

Het kwam dan ook niet tot een wereldwijde release voor de danskomedie. Vooral in het thuisland deed de romkom het nog aardig en wereldwijd wist het met een productiebudget van zo'n anderhalf miljoen dollar uiteindelijk alsnog $5,0 miljoen te vergaren. Onlangs verscheen er een basic Blu-Ray uitgave, verspreid door Dutch FilmWorks.

Synopsis

Als 13-jarig jongetje was hij een geboren salsa-talent, maar 22 jaar later is er niets terug te vinden van het vuur in z'n hielen en slangen in z'n heupen. In de neerwaartse spiraal vol zelfmedelijden is er nog maar één lichtpuntje; zijn leuke, prachtige nieuwe Amerikaanse baas Julia. Maar ze is absoluut onbereikbaar. Bruce zal in actie moeten komen, zeker als hij ontdekt dat Julia naast haar zorgen ook een verborgen passie heeft. Hij zal zich, met hulp van zijn trouwe zus Sam, moeten ontdoek van de demonen uit zijn jeugd en het gedoofde vuur in zichzelf oprakelen. Alles uit de kast om de liefde van zijn leven voor zich te winnen.


Waardering

Op Rotten Tomatoes noteert de danskomedie een wat magere 51 procent. De IMDb noteert een betere 6,2 bij ruim negenduizend stemmen. Slechts één bezoeker van FilmTotaal beoordeelde Cuban Fury, met een 5 (Stem zelf). FT-recensent Arjan Welles gaf 2,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.

Box Office

Het productiebudget van Cuban Fury bedroeg zo'n $1,5 miljoen. De voornaamste opbrengsten werden gecreeerd in Groot Brittannie en de komedie kwam uiteindelijk uit op een omzet van $5,0 miljoen. Aan de Nederlandse bioscoopkassa kwam de film niet verder dan een kleine ton in omzet.


Blu-Ray: Cuban Fury | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: december 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid:: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8715664111598 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: DFW

Deze Blu-Ray uitgave van Cuban Fury bestaat uit een standaard Amaray Blu-Ray keepcase, met daarin een gewone Blu-Ray-schijf. De vormgeving van de cover is bijna gelijk aan de quad filmposter.

Beeld & geluid

Met een beeldverhouding van 2.35 : 1 laat deze Blu-Ray uitgave van Cuban Fury een redelijke indruk achter. Het beeld is mooi strak en de kleuren zijn fraai, maar leuken soms ook iets te flets. De scherpte is als verwacht goed, al zijn de zwartwaarden te mager, aangezien de donkere delen van het beeld de details teveel oplsokken. De DTS-HD track mag uiteraard wat harder als je van salsa houdt.

Extra's

Ondanks dat er op het web een paar korte featurettes te vinden zijn, lijkt er niet veel tijd geïnvesteerd te zijn in uitgebreidere Blu-Ray extra's. Dutch FilmWorks heeft deze in ieder geval niet op de schijf gezet.

Grappig tussendoortje met een herkenbare Frost, op een kale Blu-Ray uitgave

Voor Frost betekende de rol als de swingende Bruce zijn eerste echte hoofdrol in een speelfilm. In zijn andere optredens stond hij vaak in de schaduw van zijn goede vriend Simon Pegg. In het redelijk vermakelijke tussendoortje Cuban Fury doet hij zijn best om de film te dragen, maar misschien had hij beter een andere film kunnen uitkiezen om zich te profileren als een acteur die een film kan dragen. Hieronder de online featurette 'The World of Salsa':


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm