10 Days of a Good Man
Rommelig detective met overdaad aan verhaallijnen en plottwists.
play

6,3 details

  • 124 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Turkije
124 Min Turkije

Ooit vocht Sadik voor gerechtigheid in de rechtbank. Maar dat is lang geleden. Inmiddels werkt de voormalige advocaat als privédetective en komt hij soms beter, soms slechter door het leven. Zijn laatste klus betreft een jongen die al enkele weken wordt vermist. Sadik heeft niet veel hoop dat hij nog succes kan hebben. Stiekem gaat hij ervan uit dat de vermiste allang dood is. Toch gaat hij aan de slag en gaat op zoek naar aanwijzingen. Zo ontdekt Sadik dat veel dingen niet zijn zoals ze op het eerste gezicht lijken. De zoektocht naar de jongen wordt een ervaring die ook hem zal veranderen.

Alt titel
Iyi Adamin 10 Günü
Regie
Uluç Bayraktar
Cast
Nejat Isler, Erdal Yildiz, Nur Aysan, Riza Kocaoglu, Baris Falay, Jordan Byrne, Ilayda Akdogan, Kadir Çermik, Yurdaer Okur, Senay Gürler, Ilayda Alisan, Ata Artman, Mebrure Yagmur Anaz, Mert Dogan, Emre Erçil, Can Girgin, Dogan Günes, Esra Ronabar.
Release
03.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Uluç Bayraktar | Scenario: Mehmet Eroglu, Damla Serim | Cast: Nejat İşler (Sidik), Nur Fettahoğlu (Rezzan), Ilayda Alişan (Fatima), Erdal Yildiz (de Baas), Ilayda Akdogan (Pinar), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2023

Ex-advocaat en detective Sidik wordt gevraagd om op zoek te gaan naar de vermiste Tevfik. Al gauw blijkt dat niet alleen zijn moeder graag wil weten waar Tevfik uithangt, ook meerdere louche figuren hebben er belang bij dat hij gevonden wordt. Ondertussen wordt Sidik geconfronteerd met zijn ex-vrouw, voor wie hij de gevangenis inging, die opnieuw in de problemen geraakt is en wanhopig probeert hem over te halen haar te helpen.

İyi Adamın 10 Günü (Engelse titel: 10 Days of a Good Man) is, zoals de titel al doet vermoeden, opgedeeld in tien dagen in het leven van Sidik. Zijn bijnaam 'goede man' wordt gebezigd door een knappe ex-prostitué, die om de een of andere reden niets liever wil dan een relatie met deze veel oudere man. De romance tussen de twee is compleet ongeloofwaardig en de manier waarop haar personage neergezet is doet fronsen, zeker omdat alle vrouwelijke personages vooral gecast lijken te zijn op hun uiterlijk en in sexy kleding worden gestoken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

10 Days of a Good Man Nieuwsberichten