Tracks (2013)

Leave everything behind

Intrigerend portret van Robyn Davidson die in 1977 met steun van National Geographic met een hond en vier dromedarissen door de Australische woestijn trok.
play

7,2 details

  • 112 Min
  • Avontuur
  • Biografie
  • Drama
  • Australië
112 Min Australië

In 1977 besluit schrijfster Robyn Davidson om met een aantal kamelen een tocht van 2700 km dwars door de Australische woestijn te maken, enkel vergezeld van haar hond Diggity.

Regie
John Curran
Cast
Adam Driver, Mia Wasikowska, Emma Booth, Rainer Bock, Robert Coleby, Jessica Tovey, Bryan Probets, Melanie Zanetti, John Flaus, Carol Burns, Lily Pearl, Roly Mintuma, Felicity Steel, Tim Rogers, Special Agent Gibbs.
Opbrengst
$ 4.878.242
Release
29.08.2013
Release NL
08.05.2014
Release DVD
09.09.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: John Curran | Cast: Mia Wasikowska (Robyn Davidson), Adam Driver (Rick Smolan), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2013

Actrice Mia Wasikowska was nog niet eens verwekt toen filmmakers al met het idee speelden om het bijzondere verhaal van ontdekkingsreizigster Robyn Davidson te verfilmen. Eind jaren zeventig ondernam de jonge Davidson met financiële ondersteuning van National Geograpic een indrukwekkende voettocht dwars door Australië. Vergezeld door haar hond en vier dromedarissen (die de Engelsen ondanks hun enkele bult steevast blijven aanduiden met ‘camels’) trok Davidson bijna zeventwintighonderd kilometer door de Australische woestijn tot ze bij de kust aanbelandde. De verfilming van Davidsons missie heeft nogal wat voeten in aarde gehad. Vele actrices dongen mee naar de hoofdrol, tot Wasikowska er uiteindelijk mee vandoor ging.

Davidson was halverwege de twintig toen ze naar Alice Springs verhuisde om daar met dromedarissen te werken. Ze had een rustgevende invloed op de dieren en trainde twee jaar met de dieren, veelal tegen kost en inwoning van de boeren bij wie ze aan de slag ging. Het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan en de ambitieuze en onverschrokken Davidson besloot National Geographic aan te schrijven om hen over te halen een reis dwars door de Australische woestijn te sponsoren. In ruil voor de financiering bood de avonturierster aan haar verhalen aan het gerenommeerde tijdschrift te verkopen. National Geographic stuurde gedurende Davidsons tocht

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Tracks Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Tracks

acties