La belle et la bête (2014)

The legend is reborn...

De betoverend mooie verfilming van het Franse volkssprookje stelt jammerlijk genoeg vorm boven inhoud. Vooral de relatie tussen de twee titelfiguren komt er bekaaid vanaf.
play

5,8 details

  • 112 Min
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Frankrijk
  • Duitsland
112 Min Frankrijk

La belle et la bête speelt zich af in 1720. Een geruïneerde koopman moet met zijn zes kinderen, waaronder de vrolijke Belle, naar het platteland verhuizen. Als de koopman een roos steelt van het Beest wordt hij ter dood veroordeeld. Belle besluit de plaats in te nemen van haar vader. Eenmaal op het kasteel van het Beest aangekomen blijken de zaken er toch een stuk sprookjesachtiger aan toe te gaan.

Alt titel
Belle en het Beest
Regie
Christophe Gans
Cast
Léa Seydoux, Vincent Cassel, André Dussollier, Eduardo Noriega, Nicolas Gob, Yvonne Catterfeld, Audrey Lamy, Sara Giraudeau, Mickey Hardt, Wolfgang Menardi, Myriam Charleins, Louka Meliava, Dejan Bucin, Jonathan Demurger, Arthur Doppler.
Budget
$ 33.000.000
Opbrengst
$ 49.100.000
Release
12.02.2014
Release NL
17.04.2014
Release DVD
23.09.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Christophe Gans | Cast: Vincent Cassel (Het Beest/de prins), Léa Seydoux (Belle), André Dussolier (de koopman), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2014

Het Franse sprookje Belle en het Beest werd voor het eerst opgetekend halverwege de achttiende eeuw. In ons land is de romantische ontmoeting tussen een vervloekt beest en een beeldschoon meisje het bekendst geworden door de bewerking van Disney. Toch zijn er al heel wat film- en televisieregisseurs die zich aan het verfilmen van het sprookje hebben gewaagd, elk met hun eigen accent en fantasie. In de visie van Christophe Gans - de maker van Crying Freeman, Brotherhood of the Wolf en Silent Hill - is het een weelderige en oogstrelende bedoening geworden. Er is zo veel aandacht voor de mooie plaatjes dat de romance tussen de twee titelfiguren er zelfs een beetje bij in is geschoten.

In de handen van een Hollywoodstudio had Belle en het Beest, dat in ons land pertinent bij deze Nederlandse naam moet worden genoemd, zeker twee of drie keer zoveel budget gehad. Het is dan ook een ongekende prestatie wat Gans met een portemonnee met een slordige vijfendertig miljoen euro voor elkaar heeft gebokst. Deze Frans-Duitse coproductie is een expositie van adembenemend mooie schilderijtjes. Tegen zo’n beetje elk shot is wel een computer aangegooid en de grote sets zijn extravagant en overdadig. De vraag of het hier meer gaat om vorm dan inhoud blijft de volledige twee uur boven dit betoverende drama hangen. Gans gaat nog wel zo gedegen van start door uitvoerig het wel een wee van een aristocratische familie in de vroege negentiende eeuw te schetsen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

La belle et la bête Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

La belle et la bête

acties