Logan (2017)

One Last Time.

Reviews (4)

Ereptile

Avatar

Geweldige film vond ik het. Hugh Jackman speelt Wolverine op zeer kwetsbare en brute manier. Daarnaast is Dafne Keen als Laura ook ZEER indrukwekkend!

Met de actie in deze film is niets mis. Iedere keer als de klauwen naar buiten komen volgt er een geweldige (en gewelddadige) actiescène die ik graag in meer Wolverine films zou hebben gezien.

Qua character development vind ik die van Logan en Xavier het interessantst. Patrick Stewart brengt iets unieks naar Xavier die met zijn eigen probleem vecht. En het is een interessante wending voor Xavier.

De trailer gaf al een beetje een gevoel alsof Logan gebaseerd is op The Last of Us. En er waren momenten dat ik die vergelijking met dat spel maakte tijdens de film. Maar die vergelijkingen zijn heel minimaal, en leidde totaal niet af van de film.

Logan is een van de betere (zo niet beste) X-Men films die we hebben gekregen. Deadpool liet zien dat R-Rated superhero films nog zeker gewenst zijn. En met Logan hebben we eindelijk de Wolverine gezien waar ik naar uitkeek!

horizon

Avatar

Je kunt je nu toch echt afvragen wat Mangold & Jackman waren aan het doen bij de vorige Wolverine. Daar hadden ze in basis ook een enorm sterk verhaal maar dat mislukte faliekant. Gelukkig weten ze met Logan de perfecte revanche neer te zetten.

En het blijft toch wel vermakelijk om te zien dat 20th Century Fox nog steeds de betere superhelden films maakt ten opzichte van Marvel & Warner/DC zelf. De eerste twee X-Men, First Class en Days of Future Past toonden dat al en Logan veegt nu de vloer aan met ze. Marvel en Warner zijn niet eens slecht, ze vermaken dat zeker maar Logan nu is toch wel een paar niveaus hoger.

Daar waar de de meeste superheldenfilms groot, groter, groots gaan en de wereld weer eens gered moet worden blijft Logan in zijn vertelling klein. Het verhaal verzet geen bergen maar bied de juiste balans om de karakters hun werk te laten doen. Het bied eindelijk eens de kans om Logan echt te leren kennen. Maar ook Charles en Laura tonen een fijne karakter ontwikkeling.

Jackman levert weer eens een keer een sterke acteerprestatie misschien wel van hetzelfde niveau zoals hij the Fountain wist te dragen. In de eerdere films was het de "Cool"-heids factor die hij naar Wolverine vertaalde nu zijn kwetsbaarheid en onzekerheid. Zijn keuze om nog een keer in de huid van Wolverine te kruipen bleek de juiste en nu is hij inderdaad gewoon klaar met dit personage. Stoppen op het hoogtepunt.
Gesteund door Stewart die ook deze keer weer heel fijn gestalte geeft aan de Charles Xavier. Als een vader en opa figuur probeert hij zijn laatste lessen over te brengen. Als Stewart ermee wil stoppen dan mag dat ook na deze film. (Met McAvoy loopt er natuurlijk nog een ontzettende sterke acteur rond die in de rol van Charles Xavier kruipt).
En wat een knap debuut van Dafne Keen als Laura. Sterk. Ze appelleert aan het hart van Logan en weet dat te tonen. Het werkt en je hebt met haar te doen. Je hebt met alle drie de acteurs van doen.

Alleen al het werk van bovenstaande drie acteurs tilt de film naar een hogere plan. Krijg daar bij ook nog eens ondersteuning van de goede bijrollen van Merchant en Holbrook en het zit helemaal goed.

En daar waar de acteerprestaties dus fijn en sfeervol zijn is de actie hard en bruut. De klauwen van Logan lieten nog nooit zoveel bloed vloeien. De openingsscène zet op dat gebied direct de toon en gedurende de film weten ze nog steeds op momenten een trap extra te geven zodat je op actie gebied toch wel verrast wordt over hoe ze het in beeld brengen en wat een stel klauwen weet aan te richten. Alleen hard en bruut is niet voldoende natuurlijk maar het is daarbij ook nog eens erg strak en goed in beeld gebracht.

Niet onvermeld mag de mooie soundtrack van Beltrami zijn; spanningsondersteunend wanneer nodig en gevoelig wanneer daarom gevraagd wordt. Geluid is sowieso goed in deze film. Sterke productie dus ook op dit gebied.

En dan weten ze de film ook nog eens op de juiste manier af te sluiten.

WeaponX

Avatar

SPOILER ALERT!!

De eerste film die ik in de bios zag als kind was Origins Wolverine. Logan deed daarom veel met me omdat ik letterlijk ben opgegroeid met de films en karakters. Het is hard om hun zo kapot te zien, Logan die depressief is met een drankprobleem en Prof X met dementie. En ze hebben het erg moeilijk om elkaar zo in hun positie te zien. Waarom het dit zo moeilijk maakt is omdat het zo enorm realistisch is. Om hun uiteindelijk te zien overlijden is erg emotioneel en Fox heeft de ballen die Marvel vaak niet heeft om de hoofdkarakters af te schieten. Normaal ben ik blij na een superhelden film, bij deze was ik terneergeslagen. En op een goede manier raar genoeg, down om Hugh en Stewart die vaarwel zeggen tegen hun karakters. En aan de ene kant blij omdat dit de perfecte Wolverine was na al die jaren. Scheldend en gewelddadig op de meest brute manier. Waar X-men films weinig tot geen bloed laten zien en wegknippen wanneer Wolverine gaat hakken gaat Logan tot het uiterste.

Ik zag mensen in de bios zich vervelen, waarschijnlijk omdat ze standaard superhelden aktie willen. Maar dat is waarom ik deze film zo geweldig vind, het wilt en slaagt om zoveel meer te zijn. Het is een persoonlijk drama met superhelden in de rollen. Logan is alles wat ik wilde en meer. Naast de beste vertolking van Wolverine op het grote scherm heeft het geweldige brute aktie, goede acteer prestaties van Jackman, Sterwart en het meisje dat X-23 speelt, een verhaal en karakters waarin je meeleeft en een perfecte afsluiting van de karakter waar we zo van houden. Ik geef Logan een 9.

BlackPowerWolf

Avatar

*SPOILER ALERT*
Net in de bioscoop gezien en wat heeft deze film indruk gemaakt, het is de 9,5 echt waard op imdb!!! Het was jammer genoeg niet gelogen dat Hugh en Patrick niet meer terug komen en wat gaan ze indrukwekkend dood... Ik heb bijna moeten huilen zo moeilijk vond ik het om mijn twee helden te zien sterven. Wat ik ook sterk uitgewerkt vond is dat Laura het eerste deel van de film letterlijk niks zegt en eerst moest wennen aan Logan als papa.
Keen past mooi in de film en mijn mond zakte open van verbazing bij de eerste actiemoves van Laura, holy shit! Mijn eerste gedachte was ja dat meissie kan vast wel wat prikken met haar klauwtjes, maar wat zei deed op dat beeldscherm..., ik krijg het niet van mijn netvlies af!

Hugh liet zoals hij al had gezegd wat meer zien van de mens in Logan en niet de Wolverine die wij allemaal kennen. Je kon aan alles merken (hoe hij acteerde) dat Logan dood wilde en klaar was met de wereld. Een superheld heeft nog nooit zoveel fysieke pijn geleden en heeft het leven toch moeten geven. De film Logan brengt de X-men films weer in balans de laatste twee films waren eigenlijk in mijn ogen echt flops, de wereld gaat eraan ja dat liedje ken ik zo langzamerhand wel! Logan een actiefilm met een goede dosering drama. Ik ben benieuwd hoe het verhaal verder gaat, of ze weer doodleuk verder gaan met dezelfde reeks of dat er nog wordt ingespeeld op de kinderen, hoe dan ook laat het zoals Logan zijn: Superhelden doen dingen die praktisch onmogelijk zijn, maar houd het verhaal en het algemeen realistisch, dat had Logan.