Reasonable Doubt (2014)

Proof is the burden

Reasonable Doubt is zo beneden alle peil dat het wel eens een carrièrekiller zou kunnen zijn.
play

4,1 details

  • 91 Min
  • Misdaad
  • Thriller
  • Duitsland
  • Canada
  • Verenigde Staten
91 Min Duitsland

Reasonable Doubt gaat over Mitch Brockden (Cooper), een officier van justitie die op een dag iemand doodrijdt en vervolgens besluit door te rijden. Een andere man (Jackson) wordt beschuldig, maar Mitch besluit de zaak te verwerpen. De vrijgesproken man blijkt achteraf toch niet zo heel onschuldig en Mitch moet alles op alles zetten om de moordenaar alsnog achter tralies te krijgen.

Regie
Peter Howitt
Cast
Samuel L. Jackson, Dominic Cooper, Ryan Robbins, Gloria Reuben, Erin Karpluk, John B. Lowe, Dylan Taylor, Philippe Brenninkmeyer, Steve Ratzlaff, Carson Nattrass, Jessica Burleson, Karl Thordarson, Jon Ljungberg, Dean Harder, Kelly Wolfman.
Budget
$ 8.000.000
Release
17.01.2014
Release NL
01.05.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Howitt | Cast: Dominic Cooper (Mitch Brockden), Samuel L. Jackson (Clinton Davis), Ryan Robbins (Jimmy Logan), Gloria Reuben (Detective Blake Kanon), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2014

De jaren tachtig en negentig zaten vol B-thrillers, die zo slecht waren, dat ze daarom juist leuk werden. Angstige momenten werden door een synthesizergeluid aangekondigd, de twist was voorspelbaar of ongeloofwaardig en de slechterik kwam altijd nog even tot leven als je dacht dat hij dood was. De schrijvers en makers van Reasonable Doubt hebben deze elementen goed in hun oren geknoopt en een film gemaakt, die werkelijk een ode lijkt aan dit genre.

Mitch Brockden is een officier van justitie, die iemand doodrijdt en zich daarna uit de voeten maakt. Hij voelt zich schuldig, maar ook weer niet zo schuldig dat hij naar de politie gaat om alles op te biechten. Als ene Davis wordt beschuldigd van de moord besluit hij de zaak zo slecht aan te pakken, dat de man vrij kan komen. Maar nadat hij ervoor heeft gezorgd dat hij de zaak verliest, begint het allemaal pas. Davis blijkt namelijk helemaal niet zo onschuldig te zijn als Mitch eerst dacht.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Reasonable Doubt Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...zo slecht als RT wil doen geloven is het ook weer niet. Het verhaal is een mix van te veel toevaliig......"

SunChaser

"...Dit was echt slecht..."

Frietgezicht

"...Typisch een film waarbij je alles al een keer eerder gezien hebt en beter. Ongeloofwaardige situat......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Reasonable Doubt

acties