The Divergent Series: Insurgent (2015)

One Choice Can Destroy You

Net als bij de grote inspiratiebron The Hunger Games blijkt ook in deze reeks het tweede deel een stuk aangenamer dan de eersteling.
play

5,4 details

  • 119 Min
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
119 Min Verenigde Staten

The Divergent Series: Insurgent legt de balk nog hoger voor Tris, als ze in de ruïnes van het futuristische Chicago op zoek gaat naar antwoorden. Tris (Shailene Woodley) en Four (Theo James) zijn nu vluchtelingen, opgejaagd door Jeanine (Kate Winslet), leider van de machtswellustige Eruditie-factie. In een race tegen de klok moeten ze uitvogelen waarom de familie van Tris zich opofferde en waarom de leiders van Eruditie alles doen om hen tegen te houden. Nagejaagd door beslissingen uit het verleden, maar wanhopig haar geliefden te beschermen, moet Tris, met Four aan haar zijde, de ene na de onmogelijke uitdaging zien te overkomen.

Alt titel
Insurgent
Regie
Robert Schwentke
Cast
Kate Winslet, Shailene Woodley, Miles Teller, Theo James, Zoë Kravitz, Jai Courtney, Ansel Elgort, Octavia Spencer, Mekhi Phifer, Tony Goldwyn, Ben Lloyd-Hughes, Justice Leak, Lyndsi LaRose, Cynthia Barrett, Charlie Bodin.
Budget
$ 110.000.000
Opbrengst
$ 295.238.201
Release
20.03.2015
Release NL
18.03.2015
Release DVD
11.08.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Schwentke | Cast: Shailene Woodley (Tris), Theo James (Four), Miles Teller (Peter), Kate Winslet (Jeanine), Naomi Watts (Evelyn), e.a.| Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2015

Dat velen zo onderhand schoon genoeg hebben van de schijnbaar eindeloze stroom Hollywoodverfilmingen van succesvolle jeugdboeken, is niet onbegrijpelijk. De huidige youngadulthype heeft echter een aangename keerzijde: door de overeenkomsten van de vele producties dringen zich vergelijkingen op die het eenvoudig maken binnen dit genre het kaf van het koren te scheiden. Zo kon bijvoorbeeld eenieder die niet helemaal wist wat te denken van The Hunger Games een jaar geleden terecht bij Divergent om te zien hoe een inferieure versie van de eerstgenoemde film eruitziet. Beide titels hebben qua verhaal en opzet namelijk bijzonder veel met elkaar gemeen, maar waar The Hunger Games enkele relevante hedendaagse onderwerpen aansnijdt, heeft Divergent niet veel meer te bieden dan hetgeen aan de oppervlakte te zien is. Laatstgenoemde draagt daarmee onbedoeld bij aan het fundament van de troon waarop The Hunger Games momenteel zetelt.

Wanneer de vorig jaar uitgekomen film wordt vergeleken met andere genregenoten, blijkt het echter allemaal best mee te vallen. Divergent was immers een stuk beter te verteren dan The Host of Mortal Instruments en ook heel wat lucratiever, zelfs al was het geen doorslaand succes. Genoeg basis dus om ook de resterende boeken van Veronica Roths trilogie te verfilmen. Omdat daarbij geen tijd te verspillen is (wacht iets te lang met het uitbrengen van vervolgfilms en de jeugdige doelgroep is de franchise alweer ontgroeid), komt krap een jaar na het openingsnummer alweer de eerste vervolgfilm uit. Net als bij The Hunger Games heeft die haast er ook hier in geresulteerd dat de regisseur van het eerste deel wegens tijdgebrek moest afhaken voor het vervolg. Van een haastig in elkaar gezette film lijkt echter geen sprake.

videotrailers & clips

alle artikelen (21)

The Divergent Series: Insurgent Nieuwsberichten

The Divergent Series: Insurgent

acties