The Divergent Series: Insurgent

The Divergent Series: Insurgent (2015)

One Choice Can Destroy You

Reviews (1)

Glennekeeeee

Avatar

Divergent was matig maar gaf ik nog het voordeel van de twijfel. blijkt nu dat dat optimisme niet gehoeven had want Insurgent heeft nergens de ambitie om een echte topper te worden. De film heeft gewoon véél te weinig te bieden en bewandelt de verkeerde paden van dit universum, iets wat Hunger Games veel beter aangepakt heeft. Het begint al bij de cast, Buiten Winslet is er gewoon niemand op niveau, niemand speelt ook maar iet of wat overtuigend en dit gecombineerd (of mede door) met belachelijke dialogen maakt de film tergend traag. Voor actie moet je in deze film ook niet echt zijn. De trailer is eigenlijk het hoogtepunt qua actie van de film en dat zegt al genoeg, want ook dat vond ik niet overtuigend, al had het in de film wel beter zijn plaats dan als gebruik van trailer. Het enige waar deze film enig niveau haalt is het visuele, de verlaten stad is schitterend in beeld gebracht en deed me vaak denken aan 'i am legend'.
De film had nochtans mogelijkheden, de nachtmerries en schuldgevoel die iedereen met zich meedragen na de feiten van deel 1 hadden voor een grotere emotionelere gelaagdheid kunnen zorgen en niet enkel in dienst van een kubus-achtig ding dat de wereld in een ander perspectief moeten zetten. het einde had gewoon een mooie afsluiter kunnen zijn van een tweedelige serie want de grootste verhaallijnen zijn afgerond. anderzijds bied het deze serie nog een kans om het in het afsluitende tweeluik toch nog naar een hoger niveau te tillen en zodoende deze serie zich niet in de twilight en fifty shades kwaliteit moet gaan vervoegen.

kort:
matig vervolg op een matige opzet waarin enkel het visuele op niveau is, insurgent lijkt meer de nieuwe twilight dan een hunger games

4/10