Les garçons et Guillaume, à table!

6,3 details

  • 85 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
  • België
85 Min Frankrijk

De jonge Guillaume wordt door zijn moeder en familie gezien als een meisje. Gedreven door zijn obsessieve bewondering voor zijn moeder, is Guilleme ervan overtuigd geraakt haar dochter te zijn. Hij gedraagt zich er zelfs naar. Maar nu hij ouder wordt, begint hij een zoektocht naar zijn ware identiteit.

Alt titel
Me, Myself & Mum
Regie
Guillaume Gallienne
Cast
Götz Otto, Brigitte Catillon, Diane Kruger, Françoise Fabian, Hervé Pierre, André Marcon, Guillaume Gallienne, Yvon Back, Nanou Garcia, Charlie Anson, Karina Marimon, Reda Kateb, Carole Brenner, Nicolas Wanczycki, Paula Brunet-Sancho.
Budget
$ 10.735.974
Release
20.11.2013
Release NL
24.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Guillaume Gallienne | Cast: Guillaume Galliene (Guillaume/Moeder), Diane Kruger (Ingeborg), André Marcon (Vader), Götz Otto (Raymund), Reda Kateb (Karim), Françoise Fabian (Babou), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2013

Veel critici waren er vorig jaar wel uit: de beste film uit Frankrijk was Gouden Palm-winnaar La Vie d’Adèle. Het was wachten op de prijzenregen die zou volgen bij de Césars, de Franse equivalent van de Oscars. Maar die kwam niet. Opvallend genoeg ging een andere film er met de belangrijkste prijzen vandoor. Les Garçons et Guillaume, à Table!, het regiedebuut van acteur en komiek Guillaume Gallienne, werd niet alleen bekroond met Césars voor beste eerste film en hoofdrolspeler, maar ook met de hoofdprijs.

La Vie d’Adèle was niet de enige bejubelde film die werd afgetroefd. Ook films als Venus in Fur, Le Passé en l’Inconnu du Lac hadden het nakijken bij de autobiografische komedie van Gallienne. Terecht of niet, het is te begrijpen. De film heeft een onweerstaanbare charme.

videotrailers & clips