Koemba: de Zebra die zijn Strepen kwijt is (2013)

Half a zebra, a whole lot of adventure!

5,1 details

  • 85 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Zuid-Afrika
85 Min Zuid-Afrika

Khumba is een zebra die slechts op de helft van zijn lichaam strepen heeft. Als zijn bijgelovige kudde hem afstoot, gaat hij op een gedurfde reis om zijn strepen te verdienen, waarbij hij de moed vindt om alle dieren van Great Karoo te redden.

Alt titel
Khumba, Khoemba, Koemba
Regie
Anthony Silverston
Cast
Liam Neeson, Laurence Fishburne, Steve Buscemi, Richard E. Grant, AnnaSophia Robb, Anika Noni Rose, Jake T. Austin, Loretta Devine, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, Catherine Tate, Charles Adler, Hannes Brummer, Mason Charles, Rouel Beukes.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 27.187.375
Release
18.07.2013
Release NL
25.06.2014
Release DVD
14.10.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Anthony Silverston | Cast (stemmen): Maikel Nieuwenhuis (Koemba), Marc Nochem (Nigel), Simon Zwiers (Thabo), Frans Limburg (Phango), Paul Disbergen (Themba), Wiebe Pier Cnossen (Seko), Beatrijs Sluijter (Zuki), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2013

Een kudde zebra's leeft in een afgeschermd gebied bij een waterbron. Op een dag wordt er een nieuwe zebra geboren. Er is echter iets bijzonders aan de hand met deze jonge telg: Koemba mist een flink deel van zijn strepen. De andere zebra's vrezen dat dit een slecht voorteken is: een zebra zonder strepen zou droogte voorspellen. Als de regen inderdaad uitblijft, verlaat Koemba zijn kudde op zoek naar een legendarische, magische waterbron die hem volgens de verhalen niet alleen strepen zal geven, maar ook het probleem van de droogte zal oplossen.

Koemba: De Zebra Die Zijn Strepen Kwijt Is is een film van het Zuid-Afrikaanse Triggerfish Studio's, een relatief nieuwe speler in animatieland. Hun eerste bioscoopfilm Zambezia verscheen vorig jaar. Dat was een film die zich qua plot niet echt wist te onderscheiden, maar vooral opviel door de prachtige animaties. Ook in Koemba is het vaak echt genieten van het 'tekenwerk', zoals van een zonsondergang die het landschap in prachtige kleuren hult of lichtstralen die door het struikgewas breken... Een mooie vondst is ook de kunstzinnige, kleurrijke verbeelding van het spectaculaire reukvermogen van luipaard Phango, de antagonist van het verhaal.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Koemba: de Zebra die zijn Strepen kwijt is

acties