Nightcrawler (2014)

The closer you look the darker it gets.

Reviews (2)

MovieMazzter

Avatar

hoge waarderingen voor deze film en de verwachtingen die ik had zijn grotendeels wel waargemaakt. Jake Gyllenhaal (als Lou Bloom) zet een prima acteerprestatie neer als een overambitieuze creep die zich niet beperkt tot het volgen van het nieuws, maar ook over de schreef gaat en besluit het nieuws maar te manipuleren en zelfs actief in te grijpen. Hij komt inderdaad erg irritant over, maar dat is de rol nou eenmaal en dat doet hij uitstekend.
Jake Gyllenhaal draagt de film compleet en maskeert daarmee wel een beetje dat de film toch wat eentonig en ook voorspelbaar is. Dat vind ik toch wel een minpuntje. Een echte thriller wil ik het dan ook niet noemen. Gelukkig duurt de film niet zo lang, anders was deze beperking wel gaan opspelen. Het script leende zich ook niet voor een twist of onverwachte wending of zo. Al met al een goede en spannende film die zeker 1 kijkbeurt verdient. Lijkt me geen film die je snel nog eens gaat bekijken. Daarvoor is de film toch te vlak, eentonig en voorspelbaar. Wellicht dat de Jake Gyllenhaal fans daar anders over denken en louter voor hem en zijn acteerprestatie nogmaals de film bekijken, iets wat ik mij wel kan voorstellen. Geen topper naar mijn mening, maar toch zeker een 7/10

jaime91

Avatar

Zojuist deze film op Netflix bekeken. Wat een fantastische film is dit! Jake Gyllenhaal speelt de sterren van de hemel als Louis Bloom. Vanaf het eerste moment wordt al duidelijk dat Bloom een eng mannetje is, maar naarmate de film vordert vond ik hem steeds enger worden, en kreeg ik op sommige momenten zelfs kippenvel. Ook het script is briljant, met name 1 bepaalde monoloog vind ik erg sterk het moment dat Louis zijn eisen kenbaar maakt aan Nina Romina (Rene Russo) en o.a. zegt dat hij de naam van zijn bedrijf in beeld wil, een salaris verhoging wil etc Een briljante monoloog die Gyllenhaal nogmaals fenomenaal doet. Maar niet alleen Gyllenhaal is top in deze film, ook Rene Russo geeft fantastisch tegenspel aan Gyllenhaal.

Waar ik echt versteld van sta, na het zien van deze film is hoe het er achter de schermen bij zo'n netwerk/studio aan toe gaat. Geld/kijkcijfers gaan voor menselijkheid. Er komt bij bepaalde mensen totaal geen gevoel of respect kijken. Cashen daar gaat het om. En ik wist wel dat dit soort dingen gebeuren, maar zoiets daadwerkelijk zien gebeuren vind ik toch verbazingwekkend.

De cinematografie vind ik tot slot ook heel indrukwekkend. LA wordt prachtig in beeld gebracht, en daarnaast vond ik het ook tof om een dodge challenger voorbij te zien komen. Aangezien ik dat een fantastische wagen vind, wat een beest!

Kortom Nightcrawler is nogmaals een geweldige film. Bizar dat Gyllenhaal geen Oscarnominatie voor zijn rol kreeg. Hij steelt de show in deze film wat mij betreft. Ik zat op sommige momenten ook op het puntje van mijn stoel. Ook indrukwekkend dat Gyllenhaal voor deze film zoveel afviel, en voor Southpaw juist weer zo gespierd is. Ik blijf er respect voor hebben als acteurs zo ver gaan voor hun rollen.