Star Wars: The Rise of Skywalker (2019)

The Saga Concludes.

Reviews (4)

Frietgezicht

Avatar

Spoiler alert!

Wat een slechte film is dit. Eigenlijk wil ik er geen woorden aan vuil maken maar doe het lekker toch.

- 1 van de grootste problemen is het ontbreken van spanning. De film springt (vooral het eerste uur) van de hak op de tak vol schietpartijen, explosies en lightsaber gevechten maar er is nooit spanning of dreiging. Dat karakters ook tijdens dat soort scenes grapjes maken( Poe en Finn vooral, 2 mislukte karakters) helpt niet.
Ook de grote finale mist elke vorm van spanning.

- Teveel pijnlijke tenenkrommende momenten om op te noemen.
Rey die de slang geneest(wat vreet dat beest normaal) en die dan vertrekt in vrede. Als een zwaan gewond is en jij helpt slaat die alsnog zijn vleugel in je smoel, dat zijn beesten. Maar deze slang begrijpt het, een dank je wel had de scene alleen nog lachwekkender kunnen maken.

Of die oude vriendin van Poe scene. Ze zegt over Rey ‘zij is veel geld waard’, er volgt een kort gevecht waarna ze zegt ‘ik mag jou wel’ en opeens Rey en co helpt. LOL!!

Ze zakken weg in ‘drijfzand’ en Rey gebruikt haar krachten niet om iedereen eruit te redden. Waarom niet?? Oh ja omdat het plot dat vroeg want toevallig vielen ze in een gangenstelsel waar de dolk ligt die ze zoeken en een schip klaarstond om weer te vertrekken.

- Kylo Palpatine scene.
Kylo komt hem doden, palpie zegt neee jij gaat Rey doden en krijgt mijn leger. Ok deal, doei. Wat?!?!
Later moet hij haar trouwens levend hebben maar dan opeens haalt hij als het uitkomt krachten uit Kylo en Rey en mogen ze weer dood. Was JJ strontlam al die maanden op de set?


Als Rey het ‘vliegtuigje’ waar Kylo inzit neerhaalt(handig dat ze die scene compleet verraden in de trailer, idioten) en die neerstort, explodeert en alles komt Kylo eruit lopen alsof er niks aan de hand was. Maar mensen vonden het raar dat Palpatine die val overleeft?

Hux die roept ‘iam the spy’! Scene daarna dood.
Pff lachwekkend. Sneer naar Johnson. Jij verpeste het karakter, ik dood hem gelijk.

Ze kunnen niet naar de Death Star met de storm en golven, levensgevaarlijk, niet te doen. Rey doet het toch om vervolgens een paar minuten later Finn en die donkere chick(wat een flut karakter) ook daar te zien! Ze konden het dus wel. Fijn ook dat Finn roept REY REY terwijl ze vecht met Kylo. Lekker hulpvol!

Palpatine die aan Rey zijn hele plan gaat uitleggen. If you strike me down you become the leader of the last order bla bla. Rey was van plan hem te doden maar door zijn domheid en uitleg (wat zo palpatine onwaardig is) doet ze het niet! Had hij gewoon gezegd ik doodde je ouders, je kunt mij niet verslaan bla bla had ze hem gedood! Wat?!!! En uiteindelijk door ze hem alsnog en dan klopt er dus niks van wat Palpie zei?!

Wie waren al die gasten/wezens in het publiek toen Rey en Palpatine tegenover elkaar stonden. Hoe lang stonden ze daar al te wachten op Rey? Was een kaartje nodig? Waar sloeg dat op?

- Terug komen uit de dood. Hoe vaak gebeurd dit?? Kylo 2x(Rey steekt hem neer, Palpatine gooit hem in de diepte), C3PO soort van(geheugen weg voor wat grappen, oh weer hersteld), Rey, Chewie(hij is dood, nee joh dr was achter de rots nog een schip)
Heel matig

- The Last Order. Lachwekkend. Ze komen aan het begin bovendrijven alsof het een tekenfilm is. Dus Palpatine had 2 legers?? First Order en Last Order? Wie zijn die mensen die afgelegen jaren lang op die schepen zitten om omhoog te komen als Kylo er is.

- Het eindgevecht.
Haal die grote verplicht voelende eind battles eruit. Fake spanning met bijbehorende dialogen(ze komen niet terwijl de kijker wist dat de good guys zouden komen opdagen), geen spanning, zelfde vage gedoe om een signaal uitschakelen enz, snapte amper wat ze deden.
Dan zie ik 100x liever de finale in Attack of the Clones in de Arena.

- Palpatine. Wat een terugkeer. Slap gelul, lijkt opeens 100x sterker dan eerst(haalt op magische wijze krachten uit Rey en Kylo) en schiet stralen op schepen die Rey wel kan stoppen om ze vervolgens terug te schieten. Het dood hem dus waarom gaat hij door??? De grote Palpatine verslagen door Rey!! Alsof War Machine opeens 1 op 1 wint van Thanos. Echt een schande.

- Han terug. Hoe?? Het was geen Force Ghost maar omdat het nodig was om Kylo en Han samen te brengen verzinnen ze maar wat anders(gedachte van Kylo ofzo, sure)

Ik kan nog wel ff doorgaan, een 2 voor de moeite.

Mav Damian

Avatar

OPGELET SPOILERS!!!

The Force Awekans, zeer goed en een van de betere Star Wars films die er is gemaakt met hier en daar wat oude plotelementen die genomen was van de allereerste Star Wars film. Prima, kon ik mee leven want er waren ook nieuwe ideeën die ze brachten.
The Last Jedi, was voor mij ook nog goed. Ik kon er mee leven dat niet alles werd beantwoord want we hadden nog een derde die nog moest aankomen. Daar konden alle antwoorden geven worden en dat werd gedaan en mijn god wat was dat nonsens voor mij.
Toch genant als je met zo iets matig moet eindigen en zeker met een filmreeks dat ook eens een van de meest geliefde/ heilige reeks is.
Eerst de positieve puntjes. Ik was wel voor een grootte deel fan van Kylo Ren zijn karakter arc. Het is iets dat ze in heel de trilogie prima gedaan hebben. De reden waarom is omdat hij ook een deftige achtergrond verhaal nog heeft. Je hebt een duidelijk beeld van hem en ik ben tevreden hoe het eindigt met hem.
Ook positief is de muziek (duh) en visueel was het ook zeker een lust voor het oog.

Ma swat! Who the fucks cares. We zijn hier om de nieuwe Disney film af te kraken! Mwoehahahaha!
Het verhaal begint met Kylo Ren die als eerste Palpatine vind en hem wild vermoorden zodat hij niet in zijn weg staat, maar Palpatine is van "nee joh ik wil dat jij eerst Rey vindt en gaat vermoorden en dan krijg jij deze enorme leger van mij met Star Destroyers en word jij keizer." Kylo is dan "cool bro, maar wie is die Rey nu waar we weinig over weten?" En Palpatine is van..... einde scene! Nu de eerste vraag die beantwoord wordt in de scene is dat Snoke een soort van clone was die gecreëerd is door Palpatine. Palpatine zat dus eigenlijk ook achter het creëren van The First Order.
Pfff er gebeurt veel in de film eigenlijk. Hux is de spion die de Resistance helpt omdat hij niet wilt dat Kylo wint. Er zijn nieuwe Force elementen zoals iemand heelen. Dat zagen we voor het eerst toen Rey een grootte slang die gewond was geneest met haar force krachten. Lol ik kreeg toen een Harry Potter vibe.
Hoe werkt de force eigenlijk? Luke was er dood van gegaan en nu Leia gaat er ook dood aan toen ze de force gebruikte om Kylo/Ben wouw roepen. Kylo voelt dat de moment dat hij tegen Rey aan het vechten is op de resten van de Death Star. Hij wordt dan neergestoken door Rey, maar nope Rey heeld hem dan terug en dat was de moment dat hij besefte dat hij aan de foute kand staat. Er gaan veel dood en dan terug tot leven in deze film. Ook bij C3-Po gebeurd dit soort de moment dat hij zijn geheugen kwijt heeft, maar dan einde van de film heeft R2-D2 een back-up geheugen. Je hebt dan dat Rey dood na dat ze makkelijk Palpatine heeft gedood, maar nope Kylo/ Ben brengt haar terug tot leven, maar doordat gaat hij dan dood.
Toen de film eindigde besefte ik dat men totaal niet wist waar ze met deze trilogie heen gingen.
Iedereen gaf al kritiek op Johnsson met The Last Jedi en ik was van "nee joy! Wacht gewoon op het laatste deel, maar toen ze Palpatine terug brengde omdat Snoke dood was, kwam de vraag in mijn hoofd is dit echt nodig? Anaking was de uitverkorenen die een balans moest brengen tussen goed en kwaad en dat heeft hij gedaan met stoppen van Palpatine. Dat was het ergste nog niet want er is een scène dat Kylo zegt wie ze werkelijk is en haar ouders zijn. Kylo is van "yo Rey Palpatine is your grand daddy!" Dat was de moment dat Palpatine totaal overbodig voelt en niet alleen dat maar ze gebruiken weeral plotelementen van de orginele trilogie. In The Force Awekans kon ik er mee leven. Heel deze trilogie kon men geen touwtje aan vast knopen. Wie wilt er ook nu met Palpatine in bed gaan?

De film bevat ook nieuwe personages die er bij komen waar je geen reet om geeft en die eigenlijk weinig toevoegen. Ja ook de mysterieuze Knights of Ren waar iedereen een harde van krijgt en die al eigenlijk niks toevoegen waaren ook in het laatste deel niks van waarde. Ook heb je een nieuwe droïde die zogezegd leuk en grappig moest zijn stelde niks voor en was vrijuit irritant.

Heel deze film is vrij rommelig en concludeert dat ze niet echt weten waar ze heen moesten met deze trilogie en ging ook in de fout met het recycleren van plotelementen in de orginele trilogie.

Een 5

Mr.Movies

Avatar

Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker is de nieuwste film uit de Sar Wars serie. Deze film is geregisseerd en deels geschreven en geproduceerd door J. J. Abrams, die ook de zevende Star Wars film heeft geregisseerd.

In de film strijden de overgebleven verzetsstrijders nog steeds tegen de overheersing van The First Order. Geruchten gaan rond dat The Fist Order steun krijgt van een mysterieuze duistere kracht. Rey (Daisy Ridley) en de rest moeten dit zien te onderzoeken voor The First Order te krachtig wordt om nog te stoppen.

J. J. Abrams heeft de moeilijke taak gekregen om de Star Wars trilogie van Disney te beëindigen. Nadat er verschillende regisseurs bezig zijn geweest met de trilogie die niet met dezelfde ideeën bezig waren, is dit voor J. J. Abrams lastiger geworden, want hij moest zien te werken met de aanpassingen die regisseur Rian Johnson heeft gemaakt in het achtste deel. Dat er verschillende mensen aan de nieuwe Star Wars films hebben gewerkt valt terug te zien aan de rommeligheid tussen de films en het ontbreken van een overeenkomende verhaallijn. De rommeligheid van de film valt terug te zien aan hoe de film soms wat bekend en voorspelbaar overkomt. Vele momenten voelen namelijk wat aan als een herhaling van geliefde momenten uit een andere Star Wars film in de hoop dat fans hiervan kunnen genieten. Helaas komen deze momenten eerder wat over als een goedkope imitatie dan een origineel eigen iets. Omdat ze het zo veilig spelen met deze film is er verder ook niet echt spanning. Verder ontbreekt er ook informatie van uitleg over hoe bepaalde dingen zijn gebeurd tussen de zevende, achtste en negende Star Wars films.

De film ziet er gelukkig nog wel goed uit met hoe alles in beeld wordt gebracht, maar ze hebben verder niets bijzonders toegevoegd aan de film wat niet eerder naar voren in gekomen in andere Star Wars films. Alleen nieuwe manier waarop the Force wordt gebruikt, maar hier krijg je verder ook geen uitleg over.

Het acteerwerk wordt nog wel goed gedaan door de cast, maar je kunt wel zien dat de cast ook niet echt meer de energie heeft met het werken aan deze rommelige trilogie. Vele nieuwe personages worden ook alleen voor bepaalde doeleindes gebruikt zonder dat ze verder echt iets doen waardoor je als kijker om ze geeft.

LeroyJenkins

Avatar

Dit is eigenlijk de eerste keer dat ik een review schrijf maar ik voel me zodanig geroepen dat ik het niet kan laten mijn mening te delen over deze verschrikkelijke wanvertoning. De film die ik heb gezien is duidelijk geen goede film. Heb hem aandachtig bekeken maar kan niet meer zeggen dat ik het een grote teleurstelling vind en met een bek vol tanden staat dat Disney toch die aantal zielen die totaal geen verstand van films an sich hebben toch weet te spekken met deze rommel. Hoe kan dit toch? Wel, de reden is dus precies waarom deze trilogy bestaat in de eerste instantie. Jammer, want Episode VII vond ik nog oké en heb ik 2x gezien over een periode van 3 jaar, en bij de 3e keer , gisteren voordat ik Rise of Skywalker ging checken ben ik afgehaakt na 10 minuten. Dat zegt op zichzelf genoeg. TLJ was ook niet om aan te zien en de enige reden dat deze films scoren zijn onder de kijkers die dus klaarkomen van die member berries en zijn ook diegene die deze films zo hoog prijzen. Een stel nerds die bij het in beeld komen van een force ghost van Luke Skywalker gaan lopen klappen en juichen, maar vergeten dat er TOTAAL geen spoor is van logica of plot die je aan elkaar kan connecten. Een herhaling van zetten. Kom op filmtotaal 4 en halve ster. Wat is dit voor grapje ??? De plank is volledig misgeslagen bij deze film en dat kan je toegeven of ontkennen maar dat neemt niet weg dat deze film gewóón bar slecht is als je het een film kan en mag noemen.