The Fault in Our Stars (2014)

Based on the #1 bestseller

Houd de zakdoekjes maar paraat bij dit romantische tienerdrama met een Nederlands tintje.
play

7,1 details

  • 58 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
58 Min Verenigde Staten

Hazel en Gus zijn twee tieners die minachting voor het conventionele koesteren. Ze zijn verliefd en die verliefdheid sleept hen mee op een reis. Hun relatie is een wonder, omdat Hazel altijd aan een zuurstoftank vast zit. Gus maakt grappen over zijn beenprothese, en hoe de twee elkaar ontmoetten in een praatgroep voor mensen met kanker.

Regie
Josh Boone
Cast
Willem Dafoe, Shailene Woodley, Laura Dern, Ansel Elgort, Lotte Verbeek, Nat Wolff, Sam Trammell, Allegra Carpenter, Milica Govich, Ana Dela Cruz, Dave Whalen, Randy Kovitz, Emily Peachey, Toni Saladna, Emily Bach.
Budget
$ 12.000.000
Opbrengst
$ 305.151.265
Release
16.05.2014
Release NL
10.07.2014
Release DVD
04.11.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Josh Boone | Cast: Shailene Woodley (Hazel), Ansel Elgort (Gus), Laura Dern (Frannie), Sam Tremmell (Michael), Nat Wolff (Isaac), Willem Dafoe (Peter van Houten), Lotte Verbeek (Lidewij), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2014

Wanneer het aankomt op hoofdpersonages in de wereld van de tienerliteratuur, is het vaak niet ongebruikelijk dat er een buitenbeetje centraal staat. Misschien weten zij makkelijker sympathie op te wekken, of kunnen we ons nu eenmaal beter identificeren met de muurbloempjes en alternatievelingen uit de samenleving. Ook Hazel en Gus, de hoofdpersonages uit John Greens bestseller The Fault In Our Stars, zijn alles behalve doorsnee tieners. Hazel kan nergens heen zonder haar zuurstoftank, terwijl Gus na een operatie door het leven gaat met een beenprothese. Samen vormen zij een ongebruikelijk liefdeskoppel.

Volgens de zestienjarige Hazel zijn er twee manieren waarop een verdrietig verhaal verteld kan worden. De eerste mogelijkheid is de makkelijke, van een flinke suikerlaag voorziene versie waarin alles goed kan komen met een romantisch nummer van Peter Gabriel. Hoewel het een mooie versie is, ligt de waarheid vaak net iets anders. Als longkankerpatiënt bestaat haar leven vooral uit doktersbezoeken en op de bank hangen met reality-tv-series. Erger nog zijn de kleffe supportgroepen die ze van haar ouders moet bezoeken. Totdat Hazel de iets oudere en zelfverzekerde Gus leert kennen. De operatie die hem zijn kanker heeft doen overleven kostte hem een been, maar desondanks is Gus van plan om het maximale uit zijn leven te halen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Fault in Our Stars Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Mr. Hulot

"...Ik heb deze film bekeken samen met mijn dochter, die tot de doelgroep behoort. Zij was er dan ook po......"

The Fault in Our Stars

acties