The Hateful Eight (2015)

Eight strangers. One deadly connection.

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Dit is zeker niet Tarantino's beste film, maar vond hem toch best genietbaar, ondanks de weinige actie en de vele dialogen.
De cast is goed gekozen ook, lang geleden dat ik Kurt Russell bijvoorbeeld nog eens in goede doen zag.
En ondanks de lengte van meer dan 2,5 uur heb ik me geen moment verveeld.
Het is een typische Tarantino film en daar moet je van houden, anders kan je er beter niet naar kijken.
Ik ben fan en zal dat wel altijd blijven... op naar nummer 9 Smiley face

johnwayne

Avatar

Tarantino's 8ste film mag er weer zijn. Hij gooit ditmaal 8 (eigenlijk 9) onaardige gasten bij elkaar in een pleisterplaats tijdens een sneeuwstorm in Wyoming omstreeks 1870. De eerste helft van de film is vooral het opzetten van het verhaal en neerzetten van de personages middels veel typische dialogen a la Quentin Tarantino. Wanneer je je begint af te vragen of er nog iets gaat gebeuren komt een geweldsuitbarsting die zijn weerga niet kent. Op sommige momenten krijgt men het gevoel niet naar een western maar naar een splattermovie zit te kijken. Toch blijf je gefascineerd kijken en blijf je tot op het einde op het puntje van je stoel. De acteurs zijn allen uitstekend en het zou me niet verbazen dat minstens Samuel L.Jackson en Jennifer Jason Leigh een Oscarnominatie gaan krijgen.
Ook de soundtrack is weer goed, met veel nieuw werk van Ennio Morricone, maar ook enkele obscure nummers zoals bijvoorbeeld tijdens de aftiteling een lied van Roy Orbison (uit de western 'The Fastest Guitar Alive').