Oculus (2013)

You see what it wants you to see.

De nadruk in deze fascinerende horrorfilm ligt sterk op de psyche en minder op de schrikeffecten. De dialogen en karakterontwikkelingen zijn opvallend sterk voor het genre.
play

6,5 details

  • 104 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

Een getraumatiseerde broer en zus vinden jaren na de mysterieuze dood van hun ouders de oorzaak van hun gezinstragedie: een vervloekte spiegel die een 300-jarige geschiedenis van bloedvergieten en vernieling met zich meedraagt.

Regie
Mike Flanagan
Cast
Karen Gillan, Katee Sackhoff, Brenton Thwaites, Rory Cochrane, Miguel Sandoval, Annalise Basso, Bob Gebert, James Lafferty, Garrett Ryan, Kate Siegel, Justin Gordon, Brett Luciana Murray, Katie Parker, Michael J. Fourticq, Scott Graham.
Budget
$ 5.000.000
Opbrengst
$ 44.030.246
Release
08.09.2013
Release NL
17.04.2014
Release DVD
26.08.2014

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike Flanagan | Cast: Karen Gillan (Kaylie Russell), Brenton Thwaites (Tim Russell), Katie Sackhoff (Marie Russell), Rory Cochrane (Alan Russell), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2013

Als je het een beetje gesnopen hebt weet je dat je in horrorfilms nooit die donkere zolder op of die akelige kelder in moet gaan. En je maar het beste de lampen aan kunt houden. Je zaklantaarn of mobieltje komt daarnaast altijd zonder batterijen te zitten. Het is bovendien oppassen voor kleine meisjes en leegstaande huizen. Het genre teert al decennialang op dezelfde conventies die eindeloos gerecycled worden. Weet daar nog maar eens een originele draai aan te geven. De liefhebber zou haast teleurgesteld raken als ze niet van stal worden gehaald. Wat de goede van de slechte horrorfilm onderscheidt, is naast een goed verhaal de manier waarop de vaste elementen ingezet worden. In Oculus draait het allemaal om een mysterieuze spiegel met moordzuchtige krachten. Filmmaker Mike Flanagan laat ons net als zo veel vakgenoten regelmatig in de spiegel kijken. Maar komt de dreiging wel uit de spiegel?

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Oculus Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Oculus

acties