The Sea of Trees (2015)

Love will bring you home.

Zelfmoord of geen zelfmoord, dat is de vraag.
play

4,2 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

Sea of Trees gaat over een man die een bezoek brengt aan het daadwerkelijke bestaande Aokigahara-bos, ook wel het zelfmoordbos genoemd. Het ligt aan de voet van de berg Fuji in Japan. Hij heeft maar een doel: zelfmoord plegen maar stuit op iemand die vastbesloten is hem daarvan te weerhouden.

Regie
Gus Van Sant
Cast
Matthew McConaughey, Naomi Watts, Ken Watanabe, James Saito, Jordan Gavaris, Katie Aselton, Owen Burke, Jeffrey Corazzini, Nada Despotovich, Hyunri, Joseph Oliveira, Susan Garibotto, Mark Burzenski, Yusuke Tozawa, Anna Friedman, Mike Swanson, Mackenzie Hawe, Ami Haruna, Richard Levine, Naoko Marshall, Abe Lee Tsunenori, Sienna Tow, Joe Girard, Jazmin Domenech, J.T. Turner, Luke DeWolfe, Ryoko Seta, Christopher Tarjan, Michiko Tomura.
Release
16.05.2015
Release NL
12.05.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Gus van Sant | Cast: Matthew McConaughey (Arthur Brennan), Ken Watanabe (Takumi Nakamura), Naomi Watts (Joan Brennan), James Saito (Dr. Takahashi), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2015

Het lijkt onderhand wel of het grote mysterie rond het beruchte Japanse Aokigahara-bos niet de vraag behelst waarom mensen er zo graag zelfmoord plegen, maar eerder waarom het filmmakers maar niet wil lukken uit dit intrigerende, op feiten gebaseerde uitgangspunt een boeiende film te destilleren. Na de recente fletse horrorfilm The Forest is het nu de beurt aan Gus van Sant voor een nieuwe poging om de raadselen van het 'zelfmoordbos' van een bevredigende verklaring te voorzien. Hij gaat uiteraard niet voor de gruwel, maar zoekt het in een psychologische context. Helaas raakt hij bij zijn pretentieuze relaas omtrent de kwesties zelfdoding en de waarde van het leven verward in een woud van vermoeiend melodrama. The Sea of Trees blijkt al snel even verdwaald te zijn als diens levensmoeie protagonist.

Die hoofdrolspeler heet Arthur Brennan en hij wil een punt achter zijn leven zetten. Zijn vrouw is hem onlangs voorgegaan in de dood en nu heeft hij er geen zin meer in. Hij laat alles achter en neemt een enkeltje Tokio met eindbestemming Aokigahara. Zelfdoding had sneller gekund, maar voor Van Sant is het bos eerder een plek om na te denken over de zin van het bestaan dan een definitieve eindstop. Zo ook voor Arthur. Net als hij zich vredig neergevlijd heeft op een rots en aan een overdosis slaaptabletten wil beginnen, ziet hij een gewonde Japanse man strompelen. De neiging een ander hulp te bieden weegt ondanks Arthurs existentiële crisis zwaarder dan zijn eigen lot, waarop hij de man tracht te helpen een uitweg uit de bomenzee te vinden. Daarop volgt een saaie overlevingstrip doorsneden met flashbacks betreffende de oorzaken van Arthurs doodsbeslissing, waarbij het natuurlijk zijn toekomstbeeld is dat grondige bijstelling ondergaat.

alle artikelen (4)

The Sea of Trees Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Sea of Trees

acties