Manglehorn (2014)

Manglehorn is getekend door het leven en de liefde. Al Pacino en Holly Hunter in prachtrollen.
play

6,0 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

De oude man A.J. Manglehorn leidt een rustig leventje in een klein dorpje. Hij kan het niet verkroppen dat hij veertig jaar geleden de liefde van zijn leven liet schieten voor een misdaad. Ook is Manglehorn bang te worden ontmaskerd als misdadiger.

Regie
David Gordon Green
Cast
Al Pacino, Chris Messina, Holly Hunter, Harmony Korine, Edrick Browne, Ted Ferguson, Natalie Wilemon, Aj Wilson McPhaul, June Griffin Garcia, Kristin Miller White, Skylar Gasper, Arthur Bryan, Sierra Scott, Lara Shah, Rebecca Franchione, Alvin Hysong, Carolyn Wickwire, Marisa Varela, Luis Olmeda, Herc Trevino, Elizabeth Lestina, Lawrence McPherson, Jenee' Amore', Louis Moncivias, Sandy Avila, Loraelei Temoney.
Budget
$ 4.000.000
Release
19.06.2015
Release NL
14.07.2016
Release DVD
17.11.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: David Gordon Green | Cast: Al Pacino (A.J. Manglehorn), Holly Hunter (Dawn), Chris Messina (Jacob Manglehorn), e.a. Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2014

Verbittering is een understatement als je de oude slotenmaker A.J. Manglehorn zou moeten omschrijven. Over zijn vrouw die hem jaren geleden verliet is hij nog steeds niet heen. De hakkenbar die Manglehorn bestiert in een klein Amerikaans plaatsje zorgt nog voor enige afleiding, al heeft Manglehorn duidelijk niet zijn dag. Er gaat van alles mis, een lamp die na vervanging er gelijk weer de brui aan geeft of een ondankbare latina die haar eigen kind heeft ingesloten en door Manglehorn uit de auto bevrijd moet worden. Het lijkt haast tekenend voor het leven van de zonderlinge man, die nog het meest hecht aan zijn kat. Maar ook zijn steun en toeverlaat zit het niet mee, want het beestje wil al dagen niet eten. Vrijdag is dag waarop Manglehorn zijn geld komt afleveren bij de plaatselijke bank die bekend staat om de gratis donuts en behulpzame baliemedewerkster Dawn. Met de charmante dame maakt Manglehorn altijd wel een praatje, maar een poging tot toenadering pakt de brombeer uiterst ongelukkig aan.

Manglehorn is het nieuwste project van filmmaker David Gordon Green, die we kennen van het ruwe coming-of-agedrama Undertow en bromance (tragi)komedies als Pineapple Express en Prince Avalanche. In dit drama probeert Gordon Green echter het leed en de tragiek van een gekwetste ziel te treffen, zonder er nou gelijk mee te dwepen. Al Pacino speelt de titelfiguur als een einzelgänger die getekend is door de liefde en door de vrouw die hem verliet en een etterende wond heeft achtergelaten. Ondanks deze wandaad blijft zij de vrouw langs wier lat alle anderen worden gelegd. Het hoe en waarom van deze verloren liefde wordt niet echt uitgelegd, maar het kan niet anders of de middenstander moet er zelf ook wel de hand in hebben gehad. De vraag is namelijk of Manglehorn tijdens zijn huwelijk een geheel andere man was of ook al de pessimist met de chronisch moeilijke persoonlijkheid. Maar Manglehorn heeft wel meer deuken op zijn ziel, wat duidelijk wordt in het contact met zijn eigen zoon. Zakenmannetje Jacob heeft zijn vader niet echt meer nodig en wil vooral heel graag tentoonspreiden hoezeer hij het, in tegenstelling tot zijn vader, wel heeft gemaakt in het leven en niet op een cent meer of minder kijkt.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Manglehorn Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...film over een sentimentele oude man die 40 jaar tevergeefs in contact probeert te komen met zijn eni......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Manglehorn

acties