Run & Jump (2013)

6,5 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Ierland
  • Duitsland
106 Min Ierland

Een Amerikaanse dokter reist naar Ierland om de Casey-familie te bestuderen. De 38-jarige Conor heeft een beroerte gehad en als gevolg daarvan een totaal andere persoonlijkheid. Ondertussen moet zijn vrouw Vanetia de familie staande zien te houden.

Regie
Steph Green
Cast
Will Forte, Maxine Peake, Ruth McCabe, Sharon Horgan, Clare Barrett, Edward MacLiam, Joseph Kelly, Michael Harding, Ri Galway, Brendan Morris, Ciara Gallagher, Kelby Guilfoyle, Tim Landers.
Release
24.01.2014
Release NL
17.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Steph Green | Cast: Maxine Peak (Vanetia), Will Forte (Ted), Edward MacLiam (Conor), Ciara Gallagher (Noni), Brendan Morris (Lenny), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2013

Wanneer Conor na zijn revalidatieperiode thuiskomt, merkt de familie meteen hoe anders hij is. De sterke vrolijke steun en toeverlaat van Vanetia is door zijn beroerte veranderd in wat het meest lijkt op een afhankelijk autistisch kind. Met zijn dochter lijkt hij zich nog wel te kunnen verbinden, maar zijn zoon heeft het met de nieuwe vader heel zwaar te verduren. Ondertussen is onderzoeker Ted bij de familie ingetrokken om Conor te observeren. Langzaam groeien Ted en Vanetia, de twee enige echte volwassenen in het nieuwe gezin, naar elkaar toe. De verhoudingen komen steeds ingewikkelder te liggen en het is aan Vanetia om dat weer in juiste banen te leiden.

Run & Jump is geschreven door Ailbhe Keogan, die daarmee haar debuut maakt. Ze kon uit eigen ervaringen putten, omdat haar vader dusdanig letsel had opgelopen dat hij niet meer de oude was. Daardoor was er een oude en een nieuwe vader, een voorheen en een daarna. Niet alleen voor Keogan ligt het verhaal dicht bij de realiteit. Ook Edward MacLiam heeft een familielid dat is getroffen door een beroerte. Wellicht dat hij daarom zo uitmuntend twee verschillende versies van Conor weet neer te zetten. In flashbacks van Vanetia is namelijk een glimp van de oude Conor te zien, die in helemaal niets lijkt op de nieuwe Conor.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Run & Jump

acties