Life (2015)

From Rebel to Icon. Based on a True Story.

Anton Corbijn is de dupe geworden van een weifelend scenario. Het is niet helemaal duidelijk of Life nu om James Dean draait of om de fotograaf die de rijzende ster moet vastleggen.
play

5,6 details

  • 111 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Canada
  • Duitsland
  • Australië
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
111 Min Canada

De freelance fotograaf Dennis Stock heeft een belangrijke opdracht gekregen van Life magazine. Hij ontwikkelt daarbij een onverwachte vriendschap met de acteur James Dean.

Regie
Anton Corbijn
Cast
Robert Pattinson, Joel Edgerton, Dane DeHaan, Stella Schnabel, Alessandra Mastronardi, Jason Blicker, Lauren Gallagher, Kristian Bruun, Peter Lucas, Emma Pedersen, Allison Brennan, Emily Hurson, Kendal Rae, John Blackwood, Drew Leger.
Release
04.12.2015
Release NL
08.10.2015
Release DVD
01.03.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Anton Corbijn | Cast:Robert Pattinson (Dennis Stock), Dane DeHaan (James Dean), Alessandra Mastronardi (Pier Angeli), Joel Edgerton (John Morris), Ben Kingsley (Jack Warner), Michael Therriault (Elia Kazan), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2015

Slechts drie films maakte acteur James Dean voor hij op vierentwintigjarige leeftijd crashte bij een autorace. Minder bekend is dat hier een carrière op het podium en op televisie aan voorafging. Het beeld van Dean als de rebelse twintiger met wit T-shirt, zwart leren jack en zijn kenmerkende coupe is zo iconisch dat het heel lastig is om daar aan te tornen. Het imago van Dean als de 'boy next door' werd nog eens versterkt door de fotoreportage die Dennis Stock maakte voor het gerenommeerde maar inmiddels ter ziele gegane tijdschrift Life. Hiervoor trok Dean onder meer terug naar zijn geboortegrond in de staat Indiana. Maar Dean werd ook op de gevoelige plaat vastgelegd in zijn eenvoudige appartement in New York. Dit gebeurde allemaal voor het uitbrengen van zijn eerste speelfilm East of Eden.

Neerlands trots Anton Corbijn lijkt de ideale man om de samenwerking tussen Dean en Stock vorm te geven. Corbijn toonde zich in zijn vorige speelfilmprojecten een haast klassiek filmmaker met een sterke acteursregie en uiteraard een scherp oog voor mooie plaatjes en beeldcompositie. En uiteraard is Corbijn begonnen als fotograaf van de grootste muzikanten die onze planeet heeft voortgebracht, waarbij vooral zijn sterk gebruik van contrast in zijn voornamelijk zwart-witfoto’s zijn handelsmerk is geworden. Dit imposante oeuvre sluit naadloos aan bij de reportage die Stock van Dean schoot voor Life. Maar Corbijn begeeft zich ook op link terrein. Want de korte indruk die James Dean heeft achtergelaten is zo sterk dat het al gauw uitdraait op parodie. En dat gevaar speelt Corbijns vierde speelfilm voortdurend parten.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Life Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Life

acties