The Amazing Catfish

6,7 details

  • 89 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Mexico
  • Frankrijk
89 Min Mexico

Claudia is een jonge en eenzame vrouw. Ze werkt in een supermarkt, en op een nacht belandt ze in het ziekenhuis. Ze heeft een ernstige blindedarmontsteking. In het ziekenhuis ontmoet ze Martha, die in het bed naast haar ligt. Martha woont alleen met haar vier kinderen en wint het vertrouwen van de eenzame Claudia. Ze neemt haar mee naar huis en daar ontmoet Claudia de familie van Martha. Ze raakt meer op haar gemak, en als Martha’s gezondheid achteruit gaat, wordt de band met elk afzonderlijk familielid steeds sterker.

Alt titel
Los insólitos peces gato, The Amazing Cat Fish
Regie
Claudia Sainte-Luce
Cast
Lisa Owen, Ximena Ayala, Sonia Franco, Wendy Guillén, Andrea Baeza, Alejandro Ramírez-Muñoz, Vera Wilson, Cynthia Bordes, José Manuel Orozco Angulo, Sara Isabel Quintero, Antón Araiza, Carlos Hoeflich, Miriam Carsi, Sofía López, Rocío Montiel.
Budget
$ 1.300.000
Release
10.08.2013
Release NL
01.05.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Claudia Sainte-Luce | Cast: Lisa Owen (Martha), Ximena Ayala (Claudia), Sonia Franco (Alejandra), Wendy Guillén (Wendy), Andrea Baeza (Mariana), Alejandro Ramírez-Muñoz (Armando), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2013

De levens van Claudia en Martha zijn compleet tegenovergesteld. Claudia is op zichzelf teruggeworpen, leeft in eenzaamheid in een rommelig appartement en heeft nauwelijks contact met haar ouders. Ze heeft een baantje in het ziekenhuis en weinig sociale contacten. Martha daarentegen onderhoudt in haar eentje een gezin van vier kinderen. Ze runt een druk huishouden waarin met drie puberdochters altijd veel kabaal in de tent is. De levens van Martha en Claudia kruisen elkaar als ze naast elkaar in het ziekenhuis belanden. Claudia wordt met een acute blindedarmontsteking opgenomen, terwijl Martha een moeizame strijd tegen het laatste stadium van aids voert. Als beiden ontslagen worden uit het hospitaal, vraagt Martha of Claudia bij haar komt eten.

De spontane uitnodiging van Martha zal verstrekkende gevolgen hebben. De twee vrouwen zullen namelijk hierdoor voor altijd met elkaar verbonden blijven. Claudia heeft een positieve invloed op het gezin. Al vlot wordt ze door de overige gezinsleden opgenomen en is het zelfs bijna lastig voor Claudia om het huis van Martha te ontvluchten. Geleidelijk wordt er steeds meer op haar geleund en verwerft de jonge vrouw een onmisbare plek in het gezin. Alsof ze er altijd bij heeft gehoord. Ondertussen gaat het steeds slechter met Martha. Is ze op zoek naar een vervanger voor als ze het tijdige met het eeuwige verruilt? En wordt Claudia's aanwezigheid op den duur niet al te vanzelfsprekend met als gevolg dat ze van zeer gewenst op den duur afglijdt naar complete onzichtbaarheid?

videotrailers & clips