5,7 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
  • België
107 Min Frankrijk

De 40-jarige Romain Faubert heeft geen vrouw en geen kinderen. Als fotograaf voor een online medisch woordenboek heeft hij maar een moeilijk leven. Hij heeft last van hypochondrie en heeft als enige vriend de huisarts Dimitri Zvenka, die ooit de fout maakte vriendelijk tegen Romain te zijn. Daar heeft hij nu spijt van, want Romain is een opdringerige patiënt die de dokter en zijn vrouw op de zenuwen werkt. De enige uitweg lijkt het vinden van een vrouw voor Romain, maar dat is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt.

Regie
Dany Boon
Cast
Dany Boon, Kad Merad, Jean-Yves Berteloot, Bruno Lochet, Valérie Bonneton, Alice Pol, Etienne Chicot, Stéphane De Groodt, Judith El Zein, Jonathan Cohen, Marthe Villalonga, Guy Lecluyse, Jérôme Commandeur, Warren Zavatta, Gudule.
Release
26.02.2014
Release NL
15.05.2014
Release DVD
23.09.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Dany Boon | Cast: Dany Boon (Romain), Kad Merad (Dr. Dimitri Zvenka), Alice Pol (Anna Zvenka), Jean-Yves Berteloot (Anton Miroslav), Judith El Zein (Norah Zvenka), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2014

Romain is een vrijgezelle veertiger en mega hypochonder. Zijn huisarts Dimitri benoemt hij dan ook tot zijn allerbeste vriend. Verder heeft zijn sociale leven behoorlijk te lijden onder zijn stoornis. Zijn enige andere vriend is zijn collega, die hem bijstaat in zijn baan als fotograaf voor een medisch woordenboek. Een bijzonder beroep voor iemand die liever niet in aanraking komt met ziektes. Wanneer zijn collega plotsklaps overlijdt besluit Romain dat het tijd is het roer om te gooien.

Supercondriaque begint sterk met een duidelijke aansluiting op de titel van de film. Boon neemt uitgebreid de tijd om zijn personage en diens stoornis te introduceren. We zien zijn huis vol met pillen, de vele regels die hij zichzelf heeft opgelegd om maar niet in contact te komen met schadelijke microben en zijn weinig sociale leven waarin de huisarts Dimitri echt zijn allerbeste vriend is. De reden dat Boon de hypochonder zo uitstekend weet te schetsen is misschien wel omdat hij zelf een hypochonder is. Ook hij heeft het thuisnummer van zijn huisarts die hij inmiddels tot zijn vrienden mag scharen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Supercondriaque

acties