Die Frau des Polizisten

5,9 details

  • 175 Min
  • Drama
  • Duitsland
175 Min Duitsland

Uwe is een politieman in hart en ziel, die samen met zijn vrouw Christine en vierjarige dochter Clara naar een kleine stad verhuist. Daar stort hij zich op zijn werk, maar ondertussen zijn Christine en Clara veel alleen. Overdag ondernemen de twee veel, maar Christine mist haar man, die de problemen van zijn werk mee naar huis lijkt te nemen.

Alt titel
The Police Officer's Wife
Regie
Philip Gröning
Cast
Lars Rudolph, Horst Rehberg, Alexandra Finder, David Zimmerschied, Pia Kleemann, Chiara Kleemann, Katharina Susewind, Fabian Stromberger.
Release
30.08.2013
Release NL
12.06.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Philip Gröning | Cast: David Zimmerschied (Uwe Perkinger), Alexandra Finder (Christine Perkinger), Pia Kleemann (Clara Perkinger), Chiara Kleemann (Clara Perkinger), Horst Rehberg (oude man), e.a. | Speelduur: 172 minuten | Jaar: 2013

Hoogdravend, nodeloos elitair (ondanks een hele burgerlijke setting) en afstandelijk. Dat zijn de eerste indrukken die je krijgt van het breed uitgesponnen Duitse drama Die Frau des Polizisten. Maar liefst negenenvijftig hoofdstukken kent het familie-epos dat met het scherm op zwart worden aan- en afgekondigd. Sommige hoofdstukken beslaan een enkel shot van iets wat uiterst onbeduidend en onbelangrijk lijkt. De trillende tak met spinnenrag van het openingsshot. Een oude man die wezenloos voor zich uit staart. Andere kapittels zijn enkele minuten lang en bestaan uit meerdere scènes, waarin we gretig worden gevoed met broodnodige info. Het leidt tot een fragmentarische aanpak die langzaam tot de kern doordringt.

De duidelijkheid die langzaam geschapen wordt, beperkt zich niet tot plot. Ook wat thematiek betreft neemt filmmaker Philip Gröning flink de tijd. Politieagent Uwe en zijn vrouw Christina hebben alles wat hun hartje begeert. Een jonge dochter die opvallend intelligent is voor haar leeftijd. Een prima huis in een wat suf Duits provinciestadje vlakbij de grens. Toch is het niet alleen maar koek en ei tussen de twee. Christine is niet alleen in economisch opzicht, maar ook in emotioneel opzicht compleet afhankelijk van haar wederhelft geworden. Ze leunt zo sterk op Uwe dat ze zich van alles laat vertellen en zijn grillige buien voor lief neemt, zelfs als dit fysieke vormen aanneemt.

videotrailers & clips