Reviews (1)

Secret1994goesFilm

Avatar

Persoonlijk is Mamma Mia (2008 ) één van m'n meest favoriete films. Dit omwille van de muziek en de vrolijke emoties die het wel uitstraalt. Ik hoopte in Walking In Sunshine dit ook te vinden... dus in volgende tekst zullen veel vergelijkingen zitten naar die eerste film uit 2008.
Verhaal
Taylor keert terug naar haar vakantiebestemming waar ze 3 jaar geleden een vakantielief had. Ze gaat er haar zus opzoeken en wat blijkt? Haar vakantielief gaat trouwen met... jawel haar zusje.
Dit lijkt wel een leuk verhaal om mee te beginnen. Hoe zal de relatie verlopen tussen de 2 zusjes met deze speciale twist? Heeft Taylor nog gevoelens voor haar vakantielief?
Er worden alvast leuke personages/typetjes in de film verwerkt die je mee begeleiden door deze muzikale film. De gebeurtenissen zijn mooi verdeeld over de film maar verwacht niet al te logische dingen. Want niemand lijkt zich bezig te houden met de bruiloft, en toch komt die er...

Dé Muziek
Bij deze film wou ik emoties! En dit kan het beste met muziek.
En van in het begin zie je met lede ogen aan hoe er te opvallend wordt geplaybackt. De nummertjes zijn bijna één voor één zeer leuk, dat is zeker niet het punt. Maar het te opvallend playbacken? En ook missen de songs échte power. Waar zijn de gevoelens van de acteurs? Waarom klinkt het meisje niet wanhopig terwijl ze zo'n wanhopige song zingt? De één is wat beter in het zingen dan de ander, maar als er emoties ontbreken, kan de song het niet helemaal redden.
Wat bij Mammia Mia dus perfect was, was hier redelijk zwak. Nogmaals: playbacken en redelijk gevoelloos. Jammer

Cast
één voor één zetten ze leuke typetjes neer. Bad guys zijn hier niet. Dit is leuk voor het feel good gevoel natuurlijk. Maar echte diepgang moet je ook niet verwachten.
En ook is het acteerniveau van de cast niet 100%... (neem 60% ofzo?)
Ik herhaal wat ik hierboven heb gezegd: geen al te sterke emoties tijdens de songs.

Finale
Ofcourse weten we dat de finale de bruiloft is. Hoe zal aflopen met de zusjes en hun gemeenschappelijke lover?
Net als in Mamma Mia proberen ze dit met iets onverwacht mogelijk te doen. Sommigen zullen het zwak vinden, andere zullen het begrijpen.
Maar op het einde zal je voelen dat je niet echt iets belangrijks hebt gezien... iets dat je zal bijblijven.
Waar je in Mammia Mia getuige was van een leuk, grappig huwelijk ben je hier getuige van een kortgefilmde vakantiebestemming waar niet zoveel aandacht wordt besteed aan de vakantiebestemming.


Samengevat: dit maakt het jammer genoeg belange niet zo sterk als Mamma Mia. Het is leuk om eens te zien, maar échte emoties heeft het bij mij niet aangewakkerd. Er waren wel eens een aantal momenten die je deden smile'n, maar de zangers deden hun werk niet al te goed.