6,1 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Frankrijk
97 Min Frankrijk

Eindelijk is de zomervakantie begonnen! Nicolas, zijn ouders en oma rijden richting de zee en nemen hun intrek in het Beau-Rivage hotel. Op het strand maakt Nicolas nieuwe vrienden. Te midden van het strand, hotel en bos beleefde Nicolas een vakantie die hij nooit meer zal vergeten.

Alt titel
Kleine Nicolas gaat op vakantie
Regie
Laurent Tirard
Cast
Bouli Lanners, Kad Merad, François Damiens, Valérie Lemercier, Dominique Lavanant, Daniel Prévost, Luca Zingaretti, Bruno Lochet, François-Xavier Demaison, Judith Henry, Francis Perrin, Mathéo Boisselier, Fabienne Galula, Nathalie Beder, Erja Malatier, Chann Aglat, Simon Bouvier.
Release
09.07.2014
Release NL
31.07.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Laurent Tirard | Cast/Nederlandse stemmencast: Mathéo Boisselier/Julius de Vriend (De Kleine Nicolaas), Valérie Lemercier/Marloes van den Heuvel (moeder), Kad Merad/Chris Tates (vader), Dominique Lavanant/Paula Majoor (Omi), Erja Malatier/Cahrlotte Matthijs (Isabelle), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2013

De naam van de Franse schrijver René Goscinny wordt vrijwel reflexmatig geassocieerd met Asterix en Obelix en Lucky Luke. De stripreeks die eind jaren vijftig het licht zag werd bekend over de hele wereld en wordt nog steeds uitgebracht, ook al overleed Goscinny in 1977. Wat minder bekend zijn de kinderboeken die Goscinny schreef onder het pseudoniem Agostini. Goscinny begon er al mee voordat de verhalen van de beroemdste Galliër en de eenzame cowboy de wereld veroverden. In totaal vloeiden er tussen 1959 en 1965 vele verhalen en acht boeken met verhalen over de Kleine Nicolaas uit de pen van de Fransoos. Kenmerkend voor de avonturen van het schooljongetje was dat ze voor zowel kinderen als volwassenen iets te bieden hadden.

Vijf jaar geleden verscheen er naast de al bestaande animatieserie voor televisie voor het eerst een live-actionverfilming van Kleine Nicolaas. Er zijn hierbij geen krampachtige pogingen ondernomen om de verhalen te verplaatsen van de sixties naar het heden. Het gevolg is een nostalgische en enigszins campy toon die vaak aanleiding geeft voor een extra humoristische laag. Herkenbaar zonder dat het enorm oubollig overkomt. In het vervolg dat nu verschijnt is de vakantietijd aangebroken. Nicolaas reist met zijn ouders en oma af naar de Franse rivièra. De jongen zal zich niet snel vervelen, want hij maakt als snel vrienden aan het strand. Toch lijkt Nicolaas nog de meest normale van het stel. Zo ontmoet hij een jongetje dat alles opeet dat hij in zijn handen krijgt, een Engelse jongen, een chronische huilebalk en een meisje dat Nicolaas de stuipen op het lijf jaagt met haar grote priemende ogen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Les vacances du petit Nicolas

acties