Into the Storm (2014)

Go

Twister anno 2014 moest vooral groter en overweldigender zijn. Visueel een amusante rampenfilm, maar inhoudelijk een zwak briesje.
play

5,1 details

  • 89 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

Het dorpje Silverton wordt verwoest door een onverwachte reeks krachtige tornado's en de inwoners krijgen ook nog een lading monsterlijke cyclonen op hun af. Waar de slimme mensen schuilen, zetten stormjagers alles op alles om dichtbij te kunnen komen.

Regie
Steven Quale
Cast
Richard Armitage, Scott Lawrence, Sarah Wayne Callies, Matt Walsh, Jeremy Sumpter, Nathan Kress, Arlen Escarpeta, Alycia Debnam Carey, Kyle Davis, Jon Reep, Max Deacon, Brandon Ruiter, Lee Whittaker, Jimmy Groce, David Drumm.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 160.602.194
Release
08.08.2014
Release NL
28.08.2014
Release DVD
16.12.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Quale | Cast: Richard Armitage (Gary), Sarah Wayne Callies (Allison), Matt Walsh (Pete), Max Deacon (Donnie), Nathan Kress (Trey), Alycia Debnam Carey (Kaitlyn), Arlen Escarpata (Daryl), Jeremy Sumpter (Jacob), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2014

Tussen alleenstaand vader/weduwnaar/mopperpot/conrector Gary en zijn twee puberende zoons wil het niet echt boteren. De broers Dewey en Donnie zijn verzot op het filmen van alles wat maar los en vast zit en zijn nu bezig met een tijdcapsule. Hoe zou pa's leven eruit zien over een kwart eeuw? Pa heeft even geen tijd voor gehannes met een camera en snauwt zijn kroost af, zoals hij eigenlijk vrijwel altijd doet sinds de dood van zijn eega. Hij is namelijk óf kwaad, óf onverschillig naar zijn kids toe; meer smaken zijn er niet. Als dit immense gezinsdrama maar goed komt. Het is een kwestie van de goden verzoeken, of in dit geval: de weergoden. Er is namelijk hulp onderweg van boven van het twijfelachtige soort. Letterlijk, want in het kleine plaatsje Silverton in Oklahoma zien de weerberichten er niet bepaald gunstig uit.

Wie houdt er nou niet van een lekkere (natuur)rampenfilm? Aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, alieninvasies, klimaatcrises, noodweer of een flink windje; de bonzen in Hollywood zijn er verzot op, vooral als Roland Emmerich zich er tegenaan bemoeit. Liefhebbers van het genre hebben niet zo heel veel zin om verveeld te worden met een slap verhaaltje over een vader die de connectie met zijn kroost weer moet vinden en daarbij tot het uiterste gaat. Ze hebben ook geen zin om een stel malloten aan het werk te zien die zich van geen gevaar bewust zijn en zich zonder ook maar één hersencel aan te spreken heldhaftige toeren uithalen. Het publiek heeft wellicht nog het meest met een documentaireploeg die zich voortbeweegt in een soort tank om hét perfecte shot van een tornado vast te leggen; dat lijkt immers nog het meeste op de missie in Twister. In Into the Storm worden deze drie verhaallijntjes eerst afgewisseld om vervolgens soort van samen te komen.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Into the Storm Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Into the Storm

acties