De Dardenne-broers komen met een van hun beste werken. Niet in de laatste plaats te danken aan het geweldige spel van Marion Cotillard.
play

7,7 details

  • 95 Min
  • Drama
  • België
  • Frankrijk
  • Italië
95 Min België

De dertigjarige Sandra struint met behulp van haar echtgenoot een stadje af op zoek naar mensen die bereid zijn om hun bonus op te offeren, zodat zij haar baan kan houden.

Alt titel
Two Days, One Night
Regie
Jean-Pierre Dardenne
Luc Dardenne
Cast
Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Catherine Salée, Pili Groyne, Alain Eloy, Christelle Cornil, Hicham Slaoui, Myriem Akeddiou, Laurent Caron, Philippe Jeusette, Simon Caudry, Batiste Sornin, Rania Mellouli, Timur Magomedgadzhiev, Fabienne Sciascia, Yohan Zimmer, Lara Persain, Anette Niro, Hassaba Halibi, Christelle Delbrouck.
Budget
$ 7.000.000
Opbrengst
$ 6.860.853
Release
21.05.2014
Release NL
19.06.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean-Pierre & Luc Dardenne | Cast: Marion Cotillard (Sandra), Fabrizio Rongione (Manu), Pili Groyne (Estelle), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2014

De namen Cannes en Dardenne zijn nauwelijks los van elkaar te denken. Sinds de Waalse broers Jean-Pierre en Luc in 1999 voor het eerst meededen op het prestigieuze filmfestival (Rosetta won er prompt de hoofdprijs), is iedere film van hen er in première gegaan. Het mag dus nauwelijks een verrassing heten dat ook Deux Jours, Une Nuit onlangs voor een Gouden Palm werd genomineerd.

Zes keer op rij in de hoofdcompetitie is een knappe prestatie, maar het zorgde ook wel eens voor kritiek. Maakten de broers niet eigenlijk steeds dezelfde film? Steeds weer waren het rauwe portretten van worstelende arbeiders. Bovendien waren hun films niet allemaal even sterk. De dicht op de huid gefilmde shots in natuurlijk licht zorgden wel vaak voor een benauwend realisme, maar de drama’s moesten nog wel eens aan geloofwaardigheid inboeten doordat het scenario doorschoot in extremen. De opeenstapeling van ellende werd soms te veel van het goede. Zeker in Deux Jours, Une Nuit ligt dat gevaar op de loer, maar de makers houden het verhaal juist uiterst geloofwaardig en meeslepend.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Deux jours, une nuit Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Deux jours, une nuit

acties