The Peanuts Movie (2015)

Violet: Original Mean Girl.

Ravissante animatiereprise brengt dankzij een respectvolle aanpak en prachtige visuele technieken een als vanouds volwassen humor.
play

6,8 details

  • 88 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
88 Min Verenigde Staten

Voor de eerste keer in de geschiedenis beleven Snoopy, Charlie Brown en de rest van de bende die we kennen van Charles Schulz’s tijdloze Peanuts-comic hun debuut op het grote scherm, op een manier die we nog nooit eerder hebben gezien, in een computer-geanimeerde 3D-film.

Alt titel
Snoopy en Charlie Brown
Regie
Steve Martino
Cast
Kristin Chenoweth, Noah Schnapp, Rebecca Bloom, Madisyn Shipman, Anastasia Bredikhina, Bill Melendez, Francesca Capaldi, Trombone Shorty, Noah Johnston, Venus Schultheis, Mariel Sheets, Hadley Belle Miller, A.J. Tecce, William Wunsch, Alexander Garfin, Micah Revelli, Marleik Mar Mar Walker.
Release
06.11.2015
Release NL
09.12.2015
Release DVD
26.04.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Steve Martino | Cast (stemmen): Willem de Groot (Charlie Brown), Matheu Hinzen (Linus), Teuntje van ‘t Hof (Violet), Echica Florijn (Lucy van Pelt), Polly Lindeboom (Sally), Tove Schröder (Peppermint Patty), Madelief van Aken (Marcie) | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2015

Het reanimeren van geliefde personages, bedacht door schrijvers zoals Dr. Seuss of Charles Schulz, is een bedenkelijke onderneming. De live-actionvertaling van How the Grinch Stole Christmas was nou niet bepaald tijdloos. Blue Sky Studios wist de rechthebbende weduwe van Dr. Seuss te paaien om van Horton Hears a Who een bescheiden succes te mogen maken. Vervolgens ging Illumination Entertainment er vandoor met de rechten van de Lorax, maar wist dan weer niet de juiste toon te raken. Gemixte resultaten dus. Toen Blue Sky Studios de rechten voor een Peanuts-verfilming in handen kreeg, was dan ook niet iedereen even enthousiast. Bezorgdheid en scepsis voerden de boventoon.

Het cv van regisseur Steve Martino kon die twijfel niet wegnemen. Zijn (co)regiewerk voor Horton Hears a Who leek prima, maar dat de regisseur van het middelmatige Ice Age: Continental Drift de klassieke Charlie Brown op het scherm moest gaan toveren, met al zijn magische onschuld, heeft zeker wat fans doen zweten. Opeens was daar de aankondigingstrailer, die middels bijzondere animatietechnieken toch pittoreske en charmante beelden de wereld in slingerde. Het was dan misschien computeranimatie, het kwam angstvallig dichtbij het charisma van een traditionele tekenfilm.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

The Peanuts Movie Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Af en toe heeft de film wel leuke gags, maar persoonlijk had ik er veel meer van verwacht. Ondanks......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Peanuts Movie

acties