The Drop

The Drop (2014)

Een indringend onderwerelddrama gesitueerd in een grimmig, treffend verbeeld Brooklyn.
play

7,1 details

  • 106 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

Een New Yorkse barman redt een verwaarloosde puppy uit een vuilnisbak. De eigenaar van de puppy ziet dit en is daar niet bepaald blij mee. De barman wordt het doelwit van diens gewelddadige en mentaal onstabiele eigenaar. Tegelijk bevindt de barman zich temidden van een complot dat zich afspeelt in de door de maffia gecontroleerde bar waarin hij werkt.

Regie
Michael R. Roskam
Cast
James Gandolfini, John Ortiz, Ross Bickell, Tom Hardy, Ann Dowd, Matthias Schoenaerts, Michael Aronov, Noomi Rapace, James Frecheville, Elizabeth Rodriguez, Tobias Segal, Michael Esper, Morgan Spector, Chris Sullivan, Patricia Squire.
Budget
$ 12.600.000
Opbrengst
$ 18.658.381
Release
12.09.2014
Release NL
30.10.2014
Release DVD
03.03.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Michaël R. Roskam | Cast: Tom Hardy (Bob), Noomi Rapace (Nadia), James Gandolfini (Marv), Matthias Schoenaerts (Eric Deeds), John Ortiz (Detective Torres), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2014

Onvoorstelbaar en onvoorspelbaar hoe het leven van een regisseur uit het Vlaams-Limburgse Sint-Truiden kan lopen. Michaël Reynders debuteerde onder het pseudoniem Michaël R. Roskam in 2011 met het in dialect gesproken misdaaddrama Rundskop dat draaide om de hormonenmaffia. Voor de voormalig journalist en schrijver was het meteen raak en Roskam mocht een smoking uitzoeken voor de Oscaruitreiking. Nu is er die beruchte tweede film die moet bewijzen of Roskam echt een veelbelovend filmmaker is of enkel een eendagsvlieg. Roskam pakt het meteen ambitieus aan door te verhuizen naar de States. Het resultaat is het grimmige New Yorkse misdaadepos The Drop met glansrollen voor de Brit Tom Hardy en de veel te vroeg gestorven James Gandolfini.

In Roskams tweede maken we kennis met de ogenschijnlijke goedzak Bob Saginowski die samen met zijn neef Marv een bar bestiert. Door schulden hebben de twee barmannen hun kroeg moeten afstaan aan opdringerige en agressieve Tsjetsjeense gangsters. Het café doet dienst als locatie voor het witwassen van geld. Als de tent overvallen wordt, hebben Bob en Marv een gigantisch probleem. De Oost-Europeanen willen hoe dan ook hun geld terug zien. Simultaan hieraan sluit Bob vriendschap met Nadia, nadat hij naast het huis van de jonge vrouw een jonge pitbull vindt. De louche rechercheur die de overval moet onderzoeken lijkt zich steviger in zaken te kunnen vastbijten dan de weespup die Nadia en Bob opvoeden. De speurneus rakelt een smerige hoeveelheid rottigheid uit Bobs directe omgeving en verleden op.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

The Drop Nieuwsberichten